Foto: Bildbyrån

Djurgårdens sydafrikan Mihlali Mayambela lånades ut till Degerfors inför den här säsongen och väl i superettan har yttern gjort succé.
– Ett bra val av Bosse (Andersson, sportchef) eftersom jag får spela kontinuerligt och lära mig nya saker hela tiden, säger 21-åringen till dif.se.

Inför 2014 års säsong värvades Mark Mayambela till Djurgården, en välmeriterad spelare från Sydafrika. Men den då 27-åriga yttern blev ingen succé i allsvenskan och sejouren i Sverige blev ettårig.

Men detta skulle inte vara den sista Mayambela i Djurgården. Sommaren 2015 tränade Marks lillebror Mihlali Mayambela med klubben och inför 2016 års säsong värvades yttern till laget.

Under fjolåret blev det totalt åtta allsvenska matcher, varav en från start. För att få mer speltid lånades 21-åringen ut till Degerfors inför den här säsongen och väl i superettan har det offensiva kvicksilvret växt ut till en nyckelspelare.

– Det flyter på bra för mig och jag trivs, så det har varit bra så här långt. Degerfors som stad är ju lite mindre så det är väldigt annorlunda jämfört med Djurgården. Men jag är van vid det så det är lugnt för min del, säger Mayambela till dif.se.

Sydafrikanen har spelat samtliga 26 matcher för Degerfors (25 från start) och svarat för sex mål och fyra assist. Att han hamnade i just den värmländska klubben är något som Mayambela tackar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för.

– Det är ett bra lag där jag utvecklas som spelare. En skön miljö med bra människor i föreningen så det är nyttigt för mig att spela där. Ett bra val av Bosse eftersom jag får spela kontinuerligt och lära mig nya saker hela tiden, både på planen och utanför.

Mayambela har i Degerfors både spelat som ytter och i nummer 10-rollen. Kontraktet med Djurgården löper först ut sista december 2019.