Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Muamer Tankovic ville mycket under gårdagen mot sin tidigare klubb IFK Norrköping. I Hammarbys 2-0-förlust rök det upphaussade stjärnförvärvet ihop med Daniel Sjölund.
– Jag har lätt att hetsa till, säger Tankovic till FotbollDirekt.se. 

IFK Norrköping svarade för en fläckfri insats borta mot Hammarby under söndagskvällen. Gästerna vann med 2-0 och för Muamer Tankovic var förlusten extra tung. Mujo, som är uppvuxen i Norrköping, spelade i ”Peking” under ungdomsåren och det märktes att han ville lite extra på Tele2 Arena under gårdagen.

Hammarby hade dock svårt att hota Norrköping och det blev allt mer frustrerat. Vid ställningen 2-0 med dryga kvarten kvar fällde Daniel Sjölund en rättvänd Tankovic i bra läge. Tankovic blev förbannad på Sjölund och satte först pannan mot Sjölunds dito innan han knuffade till mittfältsveteranen.

– Det är sånt som händer under match. Man har stort adrenalin och temperament, speciellt jag för jag har lätt att hetsa till. Han (Sjölund) gör det där och jag hetsar till, men det är sånt som händer, säger Tankovic till FotbollDirekt.se.

Men du slapp gult kort.

– Ja, men jag förväntade mig inte att jag skulle få gult kort heller.

Vad sa ni till varandra?

– Jag kommer inte ihåg om jag ska vara ärlig. Det är just i stunden när man hetsar till, men efteråt är det lugnt. Då är det chill så det är ingen fara.

Daniel Sjölund åkte korrekt på ett gult kort för att ha fällt Tankovic, men 34-åringen rycker mest åt axlarna över tjafset med Bajenstjärnan.

– Sånt som händer. Det är lugnt efteråt. Jag kände att det var ett läge där jag måste ta ett gult kort för att få till en frispark. Det var ett farligt omställningsläge för Hammarby. Jag förstår att det är frustrerande om man kommer i ett bra läge för att göra något kreativt och att någon då skaver i en, säger Sjölund till FotbollDirekt.se.