• Publicerat 2 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgårdens U21-lag krossade Åtvidabergs dito under måndagskvällen på Kopparvallen. Ett stjärnspäckat Dif vann med hela 7-1 och nu leder de sin slutspelsgrupp på bättre målskillnad än Häcken. 

Ett namnstarkt Djurgården öppnade piggt på Kopparvallen och i den tionde minuten var det nära ledningsmål för gästerna när Marcus Hansson, i dag på mittfältet ihop med Kevin Walker, fick på ett bra skott. ÅFF-keepern räddade dock ut till en resultatlös hörna.

Hansson fick i går ett kortare inhopp borta mot Sundsvall. Det fick även Haris Radetinac som nu är på besök på sin gamla arena. Radetinac gjorde som bekant några säsonger i ÅFF och är även uppvuxen i Linköping, en halvtimmes bilfärd från Åtvidaberg.

Just Radetinac var i den 13:e minuten nära att spräcka målnollan, men skottet täcktes i sista stund av ÅFF-försvarare.

I den 22:a minuten kom dock ledningsmålet för Djurgården. Augustinssons inlägg nickades av Kristoffersen. Målvakten räddade, men inte bättre än att Aliou Badji rakade in 1-0.

Kort därefter träffade Augustinsson stolpen. Total dominans från Djurgården.

I den 37:e minuten nickade Julian Kristoffersen in 2-0 och bara minuten därpå satte Aliou Badji 3-0. Succé för anfallsparet och matchen känns redan avgjord. ÅFF chanslöst mot ett överlägset Djurgården.

I upptakten av andra halvlek var Badji nära sitt tredje mål för kvällen, men senegalesen snuvades den gången.

Kort därpå visades Djurgårdens Marcus Enström ut efter att ha sparkat ner den tidigare Dif-talangen Marijan Cosic i bra läge.

Åtvidaberg fick sedan energi och Tommi Vaiho svarade för en vass dubbelräddning. Isac Lidberg, som så sent som i går nätade mot Degerfors i superettan, borde kanske gjort mål även på Vaiho, men vass räddning trots allt av Dif-keepern.

I stället för reducering kom i stället 4-0 för Djurgården när Badji sprang sig fri och hur behärskat som helst placerade bollen i mål. Hattrick av senegalesen!

Med dryga kvarten kvar landade Daniel Rambin helt fel i en luftduell med Tommi Vaiho och ÅFF-spelaren grinade illa. Verkar vara knäet som gått sönder. Efter ett par minuters behandling på planen bars Rambin ut på bår med händerna för ansiktet. Såg inte alls bra ut det där. Tråkiga scener.

Kort därefter gjorde Djurgården 5-0. Walker sköt från långt håll och fick på en jätteträff. Bollen dök perfekt, men träffade undersidan av ribban. Julian Kristoffersen snappade dock upp returen och nickade in sitt andra mål för kvällen.

I den 90:e minuten tog sig Djurgårdens inhoppare Edward Chilufya sig till ett bra läge. Skottet räddades, men Ahmed Bonnah (även han inhoppare) tryckte in returen.

Samme Bonnah gjorde sedan 7-0 efter att iskallt placerat bollen i mål.

Minuten därpå reducerade Isac Lidberg till 1-7. Tre mål på stopptid alltså.

Matchen slutade 7-1 och därmed leder Djurgården sin slutspelsgrupp på bättre målskillnad än Häcken. Djurgårdens målskyttar: Aliou Badji 3, Julian Krostoffersen 2 samt Ahmed Bonnah 2.

Djurgårdens elva: Vaiho – Loeper, Enström, Kone, Augustinsson – Radetinac, Walker, Hansson, Jawo – Kristoffersen, Badji

Bänk: Oscar Jonsson (mv), Edward Chilufya, Daniel Johnsson, Ahmed Bonnah, Linus Pettersson Parnevik

Dessvärre ingen info om Åtvidabergs laguppställning…