• Publicerat 1 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. IFK Norrköping vann tämligen enkelt borta mot Hammarby under söndagskvällen. Segersiffrorna skrev till 2-0 och ”Peking” klättrar upp på en fjärdeplats. FD:s reporter Casper Nordqvist bevittnade matchen på Tele2 Arena och ger nedan sin bild av det hela.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – NORRKÖPING 0-2

Din bild av första halvlek?

– Norrköping fick en pangstart med mål redan i sjätte minuten. ”Peking” därefter det bättre laget och gästerna hann även göra 2-0. Bra spel från Norrköping i den första halvleken, men Bajen uddlöst.

Din bild av andra halvlek?

– Jakob Michelsen försökte väcka sina mannar med ett dubbelbyte, men det hjälte föga. Norrköping kontrollerade matchen och hade inga större bekymmer med att spela av den andra halvleken. Rättvis seger.

Var det någon i Hammarby som ändå utmärkte sig?

– Med Jiloan Hamad avstängd tog Jeppe Andersen ännu mer ansvar på mitten. Dansken försökte skapa oroligheter framåt och var en av få ljusglimtar i Bajen. Muamer Tankovic mötte sitt gamla lag och ville mycket. Stjärnförvärvet gjorde en helt okej match. Svårt annars att berömma Bajen med tanke på hur tamt de uppträdde i dag.

I Norrköping desto fler som var bra i dag?

– Givetvis. De två som stack ut mest var Daniel Sjölund och Alexander Jakobsen. Sjöund var en klippa på mitten. Den gamla räven som spelat i allsvenskan sedan 2003 slog knappt bort en passning. Jakobsen mycket underhållande spelare som med sin kvickhet och fina teknik ständigt var ett hot för Bajen.

Norrköping nu förbi Häcken i tabellen och har fyra poäng upp till Europaplats. Finns chansen?

– Absolut, men samtidigt är tvåan Djurgården och trean AIK i fin form. Djurgården slaktade Sundsvall och vann med 5-0. AIK piskade sedan Elfsborg några timmar senare med 5-2 så jag håller Djurgården och AIK som tokfavoriter att plocka de två Europaplatserna, men Norrköping ser mycket spännande ut med sitt nya 3-4-3 och de känns lite pånyttfödda efter en rätt trött säsong.