Nils-Eric Johansson har varit i AIK sedan 2007. Det står nu klart att han stannar i klubben i ytterligare en säsong. Trotjänaren har kritat på ett nytt ettårskontrakt.
– Jag är väldigt stolt och tacksam över att få möjligheten att spela ett år till i Sveriges bästa förening, säger försvaren till klubbens hemsida. 

Sommaren 2007 anlände Nils-Eric Johansson till AIK efter att ha spelat i klubbar som Bayern München, Nürnberg, Blackburn och Leicester.

AIK-kaptenen har gjort nästan 300 allsvenska matcher i den svartgula dressen. Efter den här säsongen skulle 37-åringens kontrakt löpa ut, men det står nu klart att försvararen förlänger med ytterligare ett år.

– Jag är väldigt stolt och tacksam över att få möjligheten att spela ett år till i Sveriges bästa förening. Jag har haft en jättebra kommunikation med Björn Wesström och Rikard Norling om min framtid och det känns väldigt bra att nu sätta pennan till pappret, säger Nils-Eric Johansson till klubbens hemsida.

Även sportchefen Björn Wesström är mycket belåten med kontraktsförlängningen.

– Med Nils-Eric Johansson i truppen så säkerställer AIK en spelare som med sin genomprofessionella attityd till träning och match drar med sig övriga truppen. Hans erfarenhet tillsammans med sitt driv att fortsätta utvecklas gör honom till en av allsvenskans bästa försvarsspelare och en stor tillgång för AIK 2018, säger Wesström till AIK:s hemsida.