Pontus Almqvist fick i lördags göra allsvensk debut för IFK Norrköping mot Halmstad. Nu vill Norrköping förlänga med talangen – som är positiv till att stanna:
– De vill att jag ska skriva på nu, och det känns bra här, säger Almqvist till Norrköpings Tidningar.

IFK Norrköping åkte på en tung smäll på Örjans Vall, med 1-2-förlust mot bottenlaget Halmstads BK. Men ett ljus för Norrköping i att 18-årige Pontus Almqvist fick göra allsvensk debut. Mittfältstalangen som funnits med IFK:s a-lag hela säsongen – nu fick han komma in i 80:e minuten och ordnade frisparken som gav Norrköping reduceringen.

– De sa åt mig att springa mycket och ta löpningar, jag försökte spela enkelt. Det var bara att kämpa på, säger Almqvist till NT.

– Planen var inte så himla bra. Var svårt att få kontroll, men fixade i alla fall frisparken som vi gjorde mål på. Skönt att jag gjorde nåt för laget.

Hans kontrakt med Norrköping går ut efter säsongen, men Almqvist har ett förslag och är positiv till att förlänga.

– De vill att jag ska skriva på nu, och det känns bra här. Jag har byggt upp min fysik och fått övriga spelarnas förtroende. Det skulle vara kul att skriva på för några år. Det är inte så långt borta. Att stanna här är mitt huvudspår.