• Publicerat 19 september, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Många avstängningar. Det präglar kvällens superettamöte mellan Gais och IK Frej. I samarbete med Sporttjänsten får ni här en spelanalys kring matchen.

GAIS har en avstängning på ordinarie backen Niclas Andersén som även var avstängd senast. På skadelistan finns sedan förut bl.a. mittfältarna Johan Svahn och Alexander Leksell. Positivt är att backen Sebastian Möller och mittfältaren Simon Silverholt är tillbaka efter småskador.

Frej har så många som fyra spelare avstängda och totalt fem spelare borta. Alla fyra konkurrerar normalt om startplatser. Det rör sig om backarna Martin Falkeborn och Alie Sesay, mittfältaren Dusan Jajic och anfallaren Nsima Peter. Tydliga minus att sakna så många! Det drabbar framförallt Frejs truppbredd då bänken blir svag. Startelvan blir trots allt hygglig, men Frej kommer inte att ha speciellt många bra bänkalternativ att byta in under matchens gång.

GAIS på 27 poäng (7-6-10) mot Frej på 22 poäng (6-4-13). GAIS är ett par poäng ovanför negativa kvalstrecket. Frej ligger på nedflyttningsplats med ett par poäng upp till kvalstrecket.

GAIS gjorde som laget ofta har gjort denna säsong i bortamatchen mot Trelleborg senast: underpresterade. Det blev en tydlig 0-2-förlust i en match där GAIS skapade minimalt i anfallsspelet. Tränare Orovic har varit tydlig med att säga att lagets offensiv har svagheter och de kvarstår alltjämt. GAIS är i akut behov av anfallsidéer och målsprutor, men ingen av dessa ingredienser tycks finnas i den nuvarande truppen.

Frej kommer närmast från en inte så vacker fast definitivt heroisk 1-0-seger hemma mot Åtvidaberg. Det var länge en jämn match. Frej åkte på en utvisning vid 0-0 i 79:e minuten som kunde ha blivit förödande. Starkt nog lyckades Frej inte bara hålla undan. Frej gjorde 1-0-målet i 90:e minuten, trots spel 10 mot 11! Det blir svårare ikväll mot en bättre motståndare, med bortaplan och utan flera avstängda.

Frejs avstängningsproblem till trots så är det långsökt att räkna bort laget från vinstchans här. GAIS är ett av Superettans mest bräckliga lag. Att gå in med favorittryck och krav att prestera offensivt (som GAIS sällan lyckas) blir verkligen ingen optimal situation för hemmafavoriten. Trots problemen för Frej väljer vi att gå för hcp 1-0 till Frej och oddset 2.00 hos Expekt.com, vilket du når här.

Denna text är ett samarbete med Sporttjänsten. Se ytterligare speltips på sporttjansten.se