Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Det var mycket glada miner på Tele2 Arena efter Djurgårdens 4-1-viktoria mot Örebro i lördags, men en som inte var lika munter var Kevin Walker, som trots sin fina säsong petades ur elvan.
– Det är klart att man vill spela, konstaterade en besviken Walker för FotbollDirekt.se.

Kevin Walker har i år gjort sin bästa säsong i Djurgården. Medan han under sina två första år i klubben mer agerade playmaker bredvid den mer hårdjobbande Alexander Faltsetas har Walker i år övertagit Faltsetas slitsamma roll i och med Kim Källströms intåg i laget.

Walker har fått mycket beröm för sina insatser och nyligen berättade han att Djurgården inlett förhandlingar om ett nytt kontrakt. Efter att 28-åringen i derbyt mot AIK fått sitt tredje gula kort för säsongen missade mittfältaren bortafighten mot IFK Göteborg. Väl på Gamla Ullevi svarade ersättaren Jesper Karlström för en strålande insats och 22-åringen sköt även det viktiga 3-1-målet.

Till lördagens möte med Örebro valde därför Özcan Melkemichel att fortsätta med Karlström på mitten bredvid givne Kim Källström – vilket innebar att Kevin Walker, som bortsett från premiären startat alla matcher, placerades på bänken.

Först vid ställningen 4-1 fick Walker hoppa in, det med dryga kvarten kvar. Efter matchen var de blårandiga spelarna på mycket gott humör när de gick igenom den mixade zonen, men just Walker var desto mer nedstämd.

– Det är klart att man vill spela varje match. Vi går jättebra just nu och man är en del av en härlig period i Djurgården, men för egen del är det klart att jag vill spela, konstaterade Walker för FotbollDirekt.se.

Kan du ändå förstå Özcans val att fortsätta med Karlström efter hans fina insats mot Göteborg?

– Jag vet inte om det är så intressant vad jag förstår eller inte. Min situation är så här nu och det enda jag kan säga är att jag vill spela.

På söndag väntar ett glödhett Stockholmsderby mot Hammarby, men innan den fighten drabbar Elfsborg och Djurgården samman redan under tisdagskvällen.

Vad tror du om chanserna att starta mot Elfsborg?

– Det är bara att vänta och se.

Du är ändå rätt besviken över petningen märker jag?

– Ja, vad tror du?

Kan du ändå unna Jesper Karlström det här? Han har ju fått ont om speltid under säsongen.

– Karlström är en jättebra spelare, så absolut. Han är bra, vi går bra och vi vinner. Det är klart att jag vill spela, men så är fotbollen ibland.