• Publicerat 18 september, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

I slutet av maj trodde närmare 30 procent av FotbollDirekts läsare i en stor enkät att Djurgårdens Özcan Melkemichel skulle få sparken först. I dag är bilden helomvänd.
– Det är klart att vi inte var nöjda vid den tidpunkten men han har visat att han är en vinnare, vilket han visat många gånger i sin karriär, kommenterar nu Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Det handlade om Magnus Pehrsson i Malmö FF eller Özcan Melkemichel i Djurgården men mest illa ute ansågs Dif-tränaren vara för att sparkas först under 2017.
Nu blev det inte så. I dag är så väl Melkemichel som Pehrsson vinnare. Det är däremot inte Jörgen Lennartsson som blev trea på den mindre smickrande listan – Lennartsson som tidigare i höst tvingades stiga av IFK Göteborg.

Özcan Melkemichel var ett oprövat namn i storklubbssammanhanget när han i vintras fick budet från Djurgården. Ett namn som överraskade många när det ett tag ryktades om namn som Graham Potter eller Per Mathias Högmo.
Melkemichel fick direkt stor uppmärksamhet och ansågs som ett laddat och riskabelt val och när starten på året dessutom hackade kom snabbt rubrikerna för ett Djurgården som ännu hade närhet till turbulensen kring Pelle Olsson, som tvingade denne att lämna. I dag är däremot hans ställning sannolikt den starkaste en Dif-tränare haft på många år.

– Det var väl lite vågat med lite ett nytt namn som Özcan. Vi ville ju satsa nytt och han hade bevisat innan vi tog honom att han mestadels är en vinnare, säger Djurgårdens sportchef till FotbollDirekt.se.
– Men det är klart att han hade press på sig ett tag. Det är alltid press i en klubb som Djurgården men han har hela tiden visat kyla. Visst var han i skottgluggen ett tag men så är det. I bland är man på utelistor i omröstningar och i bland på innelistor. Det är så med fotbollen. Och det tillsammans med att vi hade haft stor omsättning på spelare, bytt tränare två gånger och nu dessutom hade ännu ett nytt namn i Özcan, klart att det har betydelse.

– Jag vet att det spekulerades men vi har envetet jobbat på och haft samma inställning till vad vi håller på med. Vi var inte nöjda i våras och det var inte Özcan heller men han har hela tiden visat ett lugn och stor skicklighet. Han är skicklig under press, det är uppenbart. Och så är han lyhörd och med den stora sociala begåvning han har så är det uppenbart för oss som följer honom och ser honom på nära håll att han är omtyckt av spelarna. Det är lätt att tycka om Özcan – han får människor att känna sig sedda.

Vad är du mest imponerad av med Özcan?
– Att han alltid är förberedd och som sagt hans sociala begåvning, ju mer han pratar desto bättre. Desto bättre blir han.

– Han har betytt mycket för Djurgården men han har också bra namn omkring sig i Ivan Ristic och Hugo Berggren.