• Publicerat 13 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborgs supportrar får vänta i drygt ett år till – men sedan kan en rad stjärnspelare återvända hem. Gustav Svensson, Jakob Johansson, Pontus Wernbloom, Marcus Berg och Oscar Wendt kan vara på ingång:
– Vi brukar skoja om att vi ska köpa hus på samma gata där alla kan bo,, säger Marcus Berg till Sportbladet.

När IFK Göteborg tog emot Djurgården i måndags så presenterade hemmasupportrarna ett stort tifo där blåvita utlandsproffs uppmanades vända hem till Blåvitt.

Gustav Svensson, Jakob Johansson, Pontus Wernbloom, Marcus Berg och Oscar Wendt syntes alla på en gigantisk flagga som täckte hela kortsidan, och budskapet var tydligt: Vänd hem.

Och frågar du Marcus Berg är det inget snack om saken. Han kommer flytta till Göteborg förr eller senare. Landslagsanfallaren har just skrivit på ett guldkantat kontrakt med Al Ain i Förenade Arabemiraten, och kontraktet gäller till sommaren 2019. Att han återvänder efter det är alls inte otroligt.

– Det är i Göteborg vi ska bo när vi flyttar hem, säger Berg till Sportbladet och fortsätter:

– Det är en dröm att få spela i Blåvitt igen. Jag har hållit på IFK Göteborg sedan jag var liten grabb i Torsby. Men jag har ingen aning om var jag står spelmässigt om ett par år. Hur kroppen är, hur man känner sig mentalt, hur stort suget är och när det blir aktuellt i så fall.

Berg tror att de andra blåvita utlandsproffsen har samma inställning som han:

– Jag är ganska säker på att vi alla känner på liknande sätt, att vi verkligen vill hjälpa Blåvitt och bidra på planen när vi fortfarande är bra spelare.

– Gustav (Svensson), Bjärsa (Mattias Bjärsmyr) och jag brukar skoja om att vi alla ska köpa hus på en och samma gata där alla kan bo, säger Marcus Berg.

Berg har alltså kontrakt i sin klubb till sommaren 2019, och det samma gäller för Oscar Wendt i Borussia Mönchengladbach, samt Mattias Bjärsmyr i Sivaspor. Pontus Wernblooms kontrakt med CSKA Moskva går ut nästa sommar, 2018. Det samma gäller för Jakob Johansson (AEK Aten), medan Gustav Svenssons kontrakt med Seattle Sounders går ut i december 2018.