• Publicerat 13 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf gjorde en stabil insats mot Basel under tisdagskvällen och svensken fick beröm efteråt. Manchester Uniteds tränare José Mourinho kan dock tänka sig att flytta upp försvararen på mittfältet.
– Victor är förmodligen den av alla våra backar som har mest kvalité när det handlar om att attackera ytan på mittfältet, säger han enligt Manchester Evening News.

Efter långdragna förhandlingar blev det till sist klart i somras att Victor Nilsson Lindelöf skulle lämna Benfica för spel i Manchester United.

Den svenske mittbacken såg under försäsongen ut att knipa en startplats i lagets elva, men efter en svag insats i Supercupen mot Real Madrid kort före premiären innebar att José Mourinho helt utelämnade svensken från truppen i inledningen av Premier League-säsongen.

Mot Basel i tisdagskvällens Champions League-premiär fick dock Nilsson Lindelöf chansen från start i mittförsvaret och överlag gjorde 23-åringen en bra insats. Dessutom fick han beröm efteråt av medspelare, men trots detta uppges José Mourinho redan ha bestämt sig för att bänka Nilsson Lindelöf i helgens ligamatch mot Everton för att i stället spela honom i Ligacupen i matchen därpå.

Dessutom verkar portugisen inte vara främmande för att skola om ”Vigge” – till mittfältare.

– Victor är förmodligen den av alla våra backar som har mest kvalité när det handlar om att attackera ytan på mittfältet, så ja, han kommer att spela i Premier League, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

– Premier League håller på att förändras och jag tror vi behöver försvarare som kan spela, komma upp på mittfältet, ta med sig bollen och passa för det håller på att bli väldigt defensivt och vi kommer att möta många lag med fem spelare i backlinjen och två och tre framför dem, konstaterar portugisen.