Dagen efter förlusten mot Djurgården åkte IFK Göteborg på en allvarlig skada. Men det var ingen spelare som drabbades. 63-årige Torbjörn Nilsson hoppade in i smålagsspelet – och drog hälsenan.
– Det var lite dumt av mig, säger Blåvitts klubblegendar och assisterande tränare, till Göteborgs Posten. 

Elias Omarsson fick en smäll och klev av tisdagens träning. In i tre mot tre-spelet klev Torbjörn Nilsson in från sidan. Det skulle han inte gjort…

63-åringen spelade obekymrat i några minuter, innan oturen var framme. Hälsenan gick av och ”Gud” kommer tvingas till operation och gips.

– Det var lite ont om tid och blev lite panik när vi tappade en spelare så jag hoppade in och då drog det till bara. Som ledare ska man ju inte vara med och spela. Jag borde ha tänkt: ”Torbjörn, du är 63 år gammal och kan inte längre springa omkring med massa 20-25-åringar och spela fotboll. Det går inte”. Men så smart var jag inte. Det här blir en dyrbar läxa för mig, säger han till Göteborgs Posten.

– Jag går hemma på kryckor och får vänta in en operation och därefter blir jag väl gipsad skulle jag säga, säger Nilsson som inte tror att han behöver missa särskilt mycket tid med laget.