IFK Göteborgs ekonomiska motgångar håller i sig. Blåvitts mål om att spara 27 miljoner är nära – men det räcker inte. Nu kan en storaffär med Pontus Dahlberg vara räddningen. FD kan i dag avslöja att en affär redan i januari är aktuell och hur Blåvitt vill ha omkring 25 000 000.

– Det har varit ett väldigt utmanande år med en stram budget där driftsunderskottet skulle minskas. Målet var att minska kostnaderna med 27 miljoner och det arbetet har varit relativt framgångsrikt. Vi är väldigt nära att nå 27 miljoner, säger kassören Jakob Andreasson till GP.

IFK Göteborg går alltså på nytt mot röda siffror. Inte ens infriade budgetmål ser ut att räcka för att rädda ett nollresultat för 2017
Minskade kostnader överskuggas helt enkelt av för låga intäkter. IFK hade bland annat behövt sälja fler spelare..

LÄS: FÅR BERÖM AV DJURGÅRDEN

GP rapporterar vidare om hur budgeten byggts kring en förlust på cirka 30 miljoner men hur det nu inte räcker.
Det blir ännu mer pengar som försvinner.
– Vi hade gärna sett fler transfers. Tyvärr har det varit inte så många som vi hoppats, och transfernettot har inte nått målsättningen, säger Andreasson till Göteborgsposten.

Men stora pengar kan ligga och vänta runt hörnet.
I det här läget finns inte många namn i IFK som skulle kunna dra in en avgörande engångssumma – men Pontus Dahlberg ser ut som en guldkalv och som nu kan signas upp redan i januari.
Klubbar som St Pauli, Everton och Sunderland nämns i dag, enligt Fotbollskanalen.

LÄS: DAHLBERG KAN RETA GALLFEBER – BLIR HELIGT FÖRBANNAD

– Det finns ett stort intresse för Pontus. Det har jag ju sagt tidigare och det är självklart att han följs av många klubbar men dessa som nämns stämmer helt enkelt inte, säger Dahlbergs agent Per Jonsson i en kort kommentar till FotbollDirekt.se.

– Men den dagen han säljs så kommer han förstås att bli Sveriges dyraste målvaktsaffär någonsin. Det kan jag ju säga.

Mattias Asper 2000 från AIK till Real Sociedad för 20 miljoner är så här långt mycket senare ännu den största.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så vill Blåvitt och Mats Gren sälja sig dyrt och ha omkring 25 miljoner för tonårstalangen – och hur det finns flera klubbar som är medvetna om prisbilden, utan att avskräckas.

Enligt vad FD:s källor så kan en affär bli klar redan i januari men utan att Dahlberg lämnar på en gång. En variant som finns på bordet är att han skriver på redan i kommande fönster men stannar fram till sommaren och det som kommer upp i augusti.