• Publicerat 12 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Derbyt mellan Hammarby och AIK slutade 1-1 – men i tifoväg en klar seger för Bajen, som stod för årets vassaste alllsvenska läktarkreation. FotbollDirekt utser senaste omgångens bästa allsvenska tifo. 

FotbollDirekt utser omgångens tifo – ett tifo vi utser till bästa för varje omgång. Efter säsongen koras en vinnare, den klubb vars supportrar haft genomgående högst nivå. Passerar en omgång utan minnesvärda tifon så koras ingen vinnare för den omgången.

Omgång 22 bjöd bland annat på derby mellan Hammarby och AIK. Ett derby som slutade 1-1 på planen, men i tifokampen avgick Bajen med segern.

Grönvit mosaik, banderoller med ”Hammarby Idrottsförening”, och ”Från barnsben till gravsten”, och sex bilder på tillvaron som hammarbyare i livets olika stadier, och Hammarbys klubbmärke i mitten. Många komponenter här, där helheten blir fantastiskt fin:

Bortalaget AIK bjöd på det här i derbyt: Snyggt med pyro och flaggor men inte i klass med hemmalagets.

 

På måndagen möttes IFK Göteborg och Djurgården på Gamla Ullevi, och Blåvitt bjöd på sitt bästa tifo i år – och ett av säsongens klart bästa i allsvenskan överhuvudtaget.

Tifot täckte en hel kortsidan och budskapet var tydligt: Utlandsproffs med Blåvitt-hjärtan ska vända hem. Sebastian Eriksson och Tobias Hysén är redan framme vid ”pärleporten”… Oscar Wendt, Pontus Wernbloom, Marcus Berg, Jakob Johansson och Gustav Svensson – de största ex-Blåvittspelarna utomlands – står på trappan dit:

Högst upp står ”ärkeängeln” Torbjörn Nilsson välkomnar ex-stjärnorna. Samtidigt en salt passning till två tidigare Blåvittspelare som valde Stockholm och stora pengar när de vände hem efter utlandsspel: Andreas Andersson (AIK) och Jesper Blomqvist (Djurgården).

Sammanfattningsvis gör dessa tifon omgång 22 till den bästa hittills i allsvenskan vad gäller tifon – och Hammarbys och IFK Göteborgs till de två bästa hittills i år. Och, faktiskt, på bra länge.

Hammarby drar längsta strået och får utnämningen omgångens tifo. Den starka variationen med så många inslag och det tydliga budskapet ger Bajen segern.

Detta är ställningen med åtta omgångar kvar:

1. Hammarby: 4

2. Djurgården: 2

– AIK: 2

4. Malmö FF: 1