Foto: Bildbyrån

Allan Kuhn fick sparken i Malmö FF, trots SM-guldet. Nu uppges Kuhn vara aktuell för comeback i svensk fotboll – dansken sägs vara huvudkandidat att ta över som tränare i Örgryte.
– Jag kan inte kommentera det mer än att det är en bra tränare, säger Örgryte-ordföranden Joacim Nordh till GT.

Det blev bara en säsong i Malmö FF för Allan Kuhn. Efter SM-guldet i fjol så fick han sparken och ersattes med Magnus Pehrsson.

Därefter har det varit relativt tyst om dansken. Han har kopplats samman med klubbar i hemlandet samt på Island, och han ska även ha sökt jobbet som ny tränare i skotska Rangers. Han står fortfarande utan klubb – men inte så länge till? Nu uppges nämligen Kuhn vara en huvudkandidat att ta över som tränare i Örgryte.

Marcus Lantz fick nyligen lämna Öis, och klubben har intervjuat fyra kandidater. Enligt tidningen är Kuhn en av dessa. Kopplingen finns där: Kuhn spelade i Öis 1997-2000. Öis-ordföranden Joacim Nordh vill inte kommentera uppgifterna.

– Nej, jag kan inte kommentera det mer än att det är en bra tränare, säger Nordh till GT.

Att det finns fyra kandidater som det handlar om nu, det bekräftar han däremot.

– Det är fyra starka kandidater och tanken är att vi kommer att gå vidare med två av dessa för någon form av final. Men vilka det är och när det kommer att bli har vi inte beslutat än, säger Nordh, och utvecklar kring vad man söker:

– Vi vill ha en modern tränare och har en horisont med allsvenskan 2020 där akademin är en väldigt viktig ingrediens för oss. Sedan är det klart att vi har en kravprofil och ett antal kriterier om hur vi ser på fotboll och hur man ska vara.