Djurgården slog IFK Göteborg och efteråt var det festlikt. Gruppbilder på glädjetjut – som om en titel var klar. Och i mitten sportchef Bosse Andersson som lät sig ryckas med.
– Men vi har ju haft svårt att vinna större matcher de senaste åren när det gällt mer. Det här var livsviktigt och ett vägskäl för både guldstrid och Europa League, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg hade 37 raka hemmamatcher på Gamla Ullevi och var med det obesegrade i flera år (2015). Det mot ett Djurgården som aldrig riktigt fått till det i större matcher sedan den nya ledningen tog över i slutet av 2013.
”Det är pirrigt men jag vet vad som krävs och nu jävlar ska vi kavla upp ärmarna”. Ord från Bosse Andersson, då till Dif tv – men fortsättningen skulle bli en många års kamp fram till i dag. En skakig resa.

Ett psykologiskt baklås som spillt över även i år och hur derbymörkret håller i sig. På det viset kan segern borta mot Blåvitt i går kväll vara bland det enskilt större Djurgården har lyckats med de senaste åren. Bosse Andersson som for i väg i glädjerus sitter i en bil när FotbollDirekt når honom så här dagen efter:

LÄS MER: LÅNADES UT MOT ÖZCANS VILJA – VILLE HA HONOM KAVR I DJURGÅRDEN

– Men det är klart att just i dag, just som det ser ut just nu – så har det nog förmodiligen aldrig varit roligare sedan jag om tillbaka. Ah, jag är stolt. Det är mest det man känner, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se med lite mjukare tonläge än vanligt.

Tagen eller inte (?) – men faktum är att Dif nu för första gången på den här sidan 2010-talet är ett topplag igen.
Och det är uppenbart vilken effekt det här ger hos en klubb som inte vunnit ett guld sedan 2005 – till att i dagsläget rent utav se ut som förste utmanare till omöjliga MFF.
– Det här kan räcka långt. Det här kan verkligen leda oss någonstans. Men det handlar inte bara om Malmö för oss, det handlar lika mycket om Europa League. Tar vi hem en plats i Europa så är det stort. Ja, det vore riktigt stort. Hade du frågat mig för 3-4 år sedan så hade jag nog trots allt inte vågat tro på det, även om jag hela tiden haft det som målsättning – och i bland pratat så med media.

LÄS: ”HAR DJURGÅRDEN PENGARNA?”

Hur vill du värdera en andraplats just nu?
– Det är åtta omgångar kvar och vi är tvåa. Det är jävligt bra men ännu viktigare är att vi visar att vi kan vinna viktiga matcher som man kan se som vägskäl och IFK Göteborg var en sådan, speciellt med tanke på den svit IFK hade på hemmaplan.
– Alltså titta på när vi mött som exempelvis AIK i år och båda matcherna mot MFF; vi har ju förtjänat mer. Det har varit för klen utdelning, säger Bosse Andersson och avslutar med att ringa in ett par namn lite extra:

– Men titta på en sådan som Karlström. Att han får göra som han gjorde i den här matchen och förtjänta rubriker till honom. Titta på Kim Källström. Hans värde och få komma hem till Göteborg som han gör. Och det finns ju så många fler namn men om jag bara ska ge några exempel.

Bosse Andersson avslutar och reflekterar över förra hösten som var en helt annan verklighet med tränarbyte och hur derbymotgångar skakade om:
– Förra året var vi ju i botten – så det är klart att det här är jävligt bra.Vi har skaffat oss bra läge. Tar vi bara hem nästa match också så…