Foto: Bildbyrån

Hybridgräsmattan på Gamla Ullevi har hyllats – men när IFK Göteborg i går förlorade mot Djurgården så var det annat ljud i skällan.
– Jag vet inte vad det är för fel på planen, säger Sebastian Eriksson till Göteborgsposten.

IFK Göteborg blev först i allsvenskan med hybridgräs. Premiär för det nya underlaget på Gamla Ullevi tidigt i somras och många spelare gav toppbetyg, och så har det fortsatt.

Men efter Blåvitts förlustmatch mot Djurgården i går så får mattan för första gången kritik. Flera gånger under matchen halkade spelare, och mest iögonfallande blev det vid Djurgårdens 1-0-mål. Emil Salomonsson skulle rensa undan bollen framför eget mål men halkade, och Kerim Mrabti kunde enkelt ge gästerna ledningen.

Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson är allt annat än nöjd med hybridgräset på Gamla Ullevi, och han tycker inte som många andra att den varit bra tidigare:

– Jag vet inte vad det är för fel på planen, det har varit så här hela året. Jag vet inte vad det är och vi har pratat om det… men jag vet inte vad det är, säger Eriksson till GP.

Blåvitt har hybridgräs även på träningsanläggningen Kamratgården, men på Gamla Ullevi är mattan sämre säger Eriksson.

– Vi halkar hundra gånger mer här, vi halkar ju under varje riktningsförändring. Jag vet att Gais och Öis har framfört åsikter.

Även Blåvitts huvudtränare Alf Westerberg ser problem med mattan:

– Det är ju uppenbart att den är svårbemästrad, sen kan vi inte använda det som en ursäkt eftersom motståndarna har samma plan. Men samtidigt kan man konstatera att vi har stor otur i ett par nyckelsituationer mot Djurgården, i viss mån släpper greppet för spelarna under samtliga av målen.

– Det har diskuterats med Got Event som sköter det. Det är ju ett tätt matchande på Ullevi och planen är ju som den är i konsistensenen. sen utgår jag från att den bearbetas så mycket som möjligt, men vad som behövs göras rent tekniskt är inte jag rätt man att svara på.