Foto: Bildbyrån

Han har lett Elfsborg under klubbens starkaste period någonsin, med två SM-guld och flera topplaceringar. de senaste elva åren. Nu lämnar ordföranden Bosse Johansson. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Bosse Johansson tog över som ordförande i Elfsborg 2005. Därefter obrutet ordförandeskap i Boråsklubben, som under tiden tagit två SM-guld (2006 och 2012) och därutöver nio topp fem-placeringar. Johansson har även varit ordförande i Sef (Föreningen Svensk Elitfotboll) och var drivande för att behålla 51-procentsregeln vid RF-stämman 2013, något man lyckades med.

Men snart är tiden i Elfsborg över för Johansson. Han meddelar att han slutar som ordförande vid årsmötet 2018.

”Efter 13 år kommer jag på årsmötet i mars att med stolthet lämna över ordförandeklubban i en stark och välskött förening med höga ambitioner och stark framtidstro. Tretton år är en ganska lång tid och jag har upplevt många härliga stunder, mycket glädje och värme. Stundtals även frustration, som i sin tur bidragit till att vi kavlat upp ärmarna och tillsammans kämpat vidare.”, skriver Johansson i ett pressmeddelande till Elfsborgs hemsida.

Johansson skriver vidare att han ser en god framtid för Elfsborg:

”Det finns många talanger, mycket kunskap och framför allt en väldigt stark framtidstro inom IF Elfsborg. Fram till årsmötet i mars 2018 fortsätter jag (tillsammans med övriga styrelsen och alla på kansliet/i föreningen) att oförtrutet arbeta för IF Elfsborgs bästa för att därefter lämna över stafettpinnen”