Felipe Carvalhos framtid i Malmö FF är oviss. Nu har Carvalhos agent Terje Liveröd besökt Malmö och diskuterat med MFF. Ett besked om spelarens eventuella framtid i MFF dröjer till efter säsongen:
– Vi avvaktar situationen lite. Det är ingen brådska, säger Liveröd till FotbollDirekt.se.

Felipe Carvalhos säsong tog slut i juni, då mittbacken slet av hälsenan på en träning med MFF.

Det lär knappast bli mer spel i år för Carvalho, och samtidigt går hans kontrakt med MFF ut. Efter en succéstart i Malmö sommaren 2015, så blev det tuffare i fjol och det slutade med en utlåning till Falkenberg.

I år hade han när hälseneskadan kom varit på väg in MFF:s startelva, med tre raka allsvenska starter i slutet av vårsäsongen.

Carvalhos norske agent Terje Liveröd har besökt Malmö i dagarna för att diskutera med MFF om spelarens framtid. Men något tydligt besked i endera riktningen får vänta.

– Vi avvaktar situationen lite. Det är ingen brådska. Felipe är i en rehabfas och är inte 100 procent fit, men han är långt framme. Så vi avvaktar lite och se om han hinner spela något den här säsongen, även om den chansen inte är så stor, säger Liveröd till FotbollDirekt.se.

– När rehabben är klar och säsongen är över så får vi sätta oss ned. Vi håller alla dörrar öppna. Felipe är öppen för att bli kvar i Malmö, det är absolut ett alternativ.

Liveröd säger att han gärna ser en fortsättning i Malmö för spelaren:

– Jag tycker att det på ett sätt skulle vara lite tråkigt om han lämnade, det blir på något sätt utan att vare sig Felipe eller MFF fått en riktig chans. Av olika orsaker har det inte blivit den kontinuitet man hoppades, säger han och fortsätter:

– Utlåningen till Falkenberg blev inte så lyckad som man hoppades, de blev sämre än man trott och förlorade mycket. Och sedan var det skadan han fick i januari som förstörde under försäsäsongen. När han sedan kom tillbaka och började spela kontinuerligt så kom den här skadan. Så det vore lite dumt från bägge parter att man skiljer lag innan det blivit någon riktig kontinuitet.