Foto: Bildbyrån

Malmö FF förlänger med Teddy Bergqvist – nu har den 18-årige anfallsstalangen skrivit på nytt lärlingskontrakt.
– Jag tycker att det här är rätt beslut för mig, säger Bergqvist till MFF:s hemsida.

Teddy Bergqvist debuterade i allsvenskan för Malmö FF i oktober i fjol, och han har haft lärlingskontrakt med MFF sedan december 2015.

I somras lånades han ut till Åtvidaberg i superettan, ett lån för säsongen ut. Nu har MFF valt att förlänga hans lärlingskontrakt. Det nya avtalet sträcker sig till och med 31 december 2018.

– Teddy Bergqvist var ung när han kom upp i A-truppen och har haft en stadig utveckling sedan dess. Under utlåningen till Åtvidabergs FF har vi sett att han fått viktig erfarenhet och att han fortsatt att utvecklas. Han är en glad kille med mycket energi och är en spelare som vi tror på och hoppas kunna ta ytterligare steg under nästa år, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Teddy Bergqvist är glad över förlängningen:

– Jag tycker att det här är rätt beslut för mig. Det har varit bra med utlåningen. Jag tror det är jätteviktigt att känna att man håller i 90 minuter på seniornivå. Jag vill gärna fortsätta min utveckling i MFF och försöka slå mig in i matchtruppen och få spela så mycket som möjligt.