Foto: Bildbyrån

Häcken är uppe på andra plats. Och det är med en Ahmed Yasin som gått som en raket – från marginalen i AIK till omslagsansikte i Häcken. Nu kan han gå till Europa League med Häcken, samtidigt som AIK riskerar att missa. 
– Men det är väl kanske inte så konstigt. Vårt spel passar honom, det gör inte AIK:s, säger Häckens sportchef till FotbollDirekt.se.

Ahmed Yasin lämnade AIK och gjorde det med bitter smak.
Ett tag utlånad till Mellanöstern och hur han redan då i vintras visade irritation. Och så kom han hem och Häcken chansade med ett samtal – och AIK sade ja till ännu en utlåning.

Yasin hamnade i Häcken och har nu i år kommit upp i sex mål – den irakiske stjärnan fungerar plötsligt.
Det senaste mot Halmstad i helgen.
Från statist – till huvudroll på några månader och hur han nu är i centrum för hur Häcken kan gå till Europa League, samtidigt som AIK kan missa detsamma.

”De skulle de tänkt på innan de lånade ut mig i så fall, säger han till Sportbladet”.

Månadens spelare i augusti har Yasin också hunnit bli – Cmores pris.

Ja, i bland är det märkvärdigt hur en spelares verklighet så snabbt kan förändras. I går konstaterade Häckens sportchef dessutom för Sportbladet att man vill behålla Yasin. I dag vidareutvecklar Sonny Karlsson för FotbollDirekt.se.
– Han har ju levererat från dag ett. Man kan ju lätt säga att han är en bra värvning för oss. Vissa spelare har man ju en extra bild av och vi var med om honom redan när han spelade i ÖSK, berättar Häckens sportchef för FotbollDirekt.se.

Varför fungerar han hos er och inte i AIK?

– Men det handlar om att AIK:s spel inte passar honom. AIK spelar ju inte som vi gör. AIK:s sätt med wing backs; det är problemet.  Det är inte så han vill spela och det är inte så vi spelar. Hos oss får han komma mer direkt och rakt på mål. Det är nog därför han inte passar i AIK.

– Men, nej, jag vill inte berätta om hur vi tänker och hur vi kommer att prata med AIK. Det tar jag direkt med AIK och inte här, bromsar Sonny Karlsson och förtydligar:

– Men han har ju det vi vill ha. En offensiv spelare ska ju vara en poängspelare och hos oss får han som sagt gå rakt på mål, han och Celik är sådana spelare. Men Yasin-frågan får du inte mer svar på nu, inte annat än att det är otroligt skönt att ha träffat rätt med en sådan spelare mitt under en säsong.