Foto: Bildbyrån

Besard Sabovic skadade knäet i samband med U19-EM i Georgien tidigare i sommar. Nu bekräftas att det handlar om en korsbandsskada. Sabovic har opererats och blir borta länge.
– Besard är av det virket att han är hårt jobbande och kommer att kriga på för att komma tillbaka till nästa år, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Besard Sabovic fick lämna U19-EM med en befarad korsbandsskada. Nu står det klart att det handlar om korsbandet och mittfältstalangen har opererats.

– Nu har jag opererat knäet och det har gått bra allting. Först var det lite osäkert hur det var så det var titthål och sedan operation. Rehabtiden blir väl ungefär samma som för Kerim Mrabti och Haris Radetinac, säger Sabovic till Djurgårdens hemsida.

– Det kunde ju varit kortare rehabtid men eftersom det var osäkert kanske det inte hade blivit lika stabilt om man inte opererat. Nu vet jag att jag kommer att ha ett stabilt och bra knä så att jag kommer att kunna ha en lång karriär.

Sabovic har under den här säsongen varit utlånad till Brommapojkarna i superettan. Nu är siktet inställt på nästa säsong. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson visar sitt stöd:

– Det är tråkigt för honom att få den här skadan i det här läget. Men Besard är av det virket att han är hårt jobbande och kommer att kriga på för att komma tillbaka till nästa år. Han är redan igång och kommer att fixa det här bra, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.