Nyheter

Kennedy i lång intervju för FD – om framtiden och sista (?) hösten i Bajen

ANNONS

STOCKHOLM. Kennedy Bakircioglus kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen, och det är oklart om det blir en fortsättning för klubbikonen. Söndagens derby mot AIK kan bli det näst sista för Kennedy i Bajen, och han är medveten om att det här kan vara sista hösten:
– Det är klart att jag kommer njuta varje minut av speltid, när det är nio matcher kvar, när jag inte vet min framtid och vad som händer, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.

Det drar ihop sig för nästa derby för Hammarby – AIK kommer på besök på Tele2 Arena på söndag, och Kennedy Bakircioglu som missat flera matcher på slutet för Bajen är tillbaka.

– Jag började förra veckan med två pass, sedan var det uppehåll. Sedan har vi kört i gång och jag har varit med hela veckan och kört. Det är kul, roligt att vara tillbaka. Jag var borta ungefär tolv-tretton dagar. Om man räknar dagar så är det inte jättelångt, men ändå, man behöver få komma i gång med laget igen, få tillbaka tempot och så. Men det är på rätt väg, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.

Förkylning följt av en lättare ljumskskada har hållit Bajens lagkapten borta de senaste veckorna, men nu känner han sig redo för derbyt på söndag.

– Ja självklart, till på söndag har jag gjort åtta träningar med laget och kört på bra. Det handlar inte om att jag varit borta flera månader, jag har varit borta tolv dagar. Det är inte jättelångt, men man behöver ha i alla fall sex-sju dagar med laget för att komma igång ordentligt.

– Jag har inte haft så många skador hittills de två senaste åren, klarat mig väldigt bra trots att jag är 36 nu. Det känns bra och kroppen mår bra nu. Jag har fått lite återhämtning och fått träna. Så nu är det igång igen på allvar. Det är en fin höst som väntar, mycket roliga och tuffa matcher.

AIK-matchen är den första av nio matcher innan säsongen är över, och då går också Bakircioglus kontrakt med Hammarby ut. Det har blivit mindre speltid i år än tidigare för klubbikonen, som snart fyller 37. Och det är fortfarande oklart om en eventuell fortsättning. Det här kan vara det näst sista derbyt i Bajen (Djurgården väntar i årets sista derby den 24 september).

– Jag vet inte, själv har jag inte ens tänkt den tanken. Jag vet inte exakt var det kommer ifrån, att jag skulle köra sista året. Jag känner min kropp bra, det är inte så att jag har fått kliva av och haft stora knäproblem eller något som stoppat mig från att kunna spela vidare. Det har varit en liten skada nu, ingen fara med kroppen så.

– Sedan är det ju så, jag har sista året, så är det ju. Det där kan inte jag svara på, hur Hammarby tänker när det gäller mig. Vill Hammarby har mig kvar, och diskutera om det är ett år till… jag vet inte. Självklart ska vi diskutera det, man kan alltid ha en diskussion och en dialog med varandra om vad som gäller, hur man ser på situationen. Det är så, kontraktet går ut i december. Det är nio matcher kvar, sedan får vi se.

Har ni kommit överens om något kring när ni tar den diskussionen?

– Nej, det har vi inte. Den dialogen har vi inte haft, att vi sagt någon tidpunkt när vi ska träffas. Men jag förmodar väl att det blir snart… det hoppas jag, att det blir en dialog. Jag kan inte svara, jag vet inte mer än vad du vet.

Hade du velat att de hade sagt så… att “nu tar vi den diskussionen”?

– Alltså, jag förstår att det varit väldigt mycket nu, med att hämta spelare, klubben är inne i en process, det har varit hett på Silly Season, man har planer på vad man vill göra. Jag förstår absolut att det har varit mycket. Men det kommer säkert komma diskussioner, det tror jag.

– Så det är inte så att jag är arg, sur på något sätt, över att de inte har sagt att “nästa måndag ska vi sitta ner och surra”. Men självklart, jag tycker absolut ska vi kunna ha det inom den närmaste tiden.

LÄS: JESPER JANSSON OM KENNEDY-AVSKED: “INGEN BEHÖVER OROA SIG”

Oavsett, om det skulle vara så att de inte erbjuder ett nytt kontrakt, då antar jag att de här matcherna i höst kommer vara väldigt speciella för dig… försöker man njuta lite extra av det som återstår nu, även om det fortfarande är öppet…

– Det är klart att jag kommer njuta varje minut av speltid, när det är nio matcher kvar, när jag inte vet min framtid och vad som händer. Så kommer jag självklart njuta av tiden, försöka ta in det här.

– Jag har spelat länge i den här föreningen. Så det blir ju känslosamt, man vet att man har haft de här supportrarna med sig, med oss, i varje match. Alltid varit positiva, pushat oss, även när det varit motigt. Det är sådana grejer man kommer tänka tillbaka på sedan. Jag kom tillbaka 2012, jag har ändå spelat här i fem år nu sedan jag kom tillbaka från Spanien. Det är sjukt att tiden gått så fort.

Vid ett Hammarby-avsked är det öppet och oklart kring fortsatt spel – en återkomst till moderklubben Assyriska kanske är ett tänkbart alternativ.

– Jag har fått den frågan tidigare. Assyriska är min moderklubb, det är där man började. Man får aldrig glömma sin moderklubb, så är det ju. Men sedan måste det kännas rätt, motivationen måste vara rätt, att ta steget ytterligare ner för att spela division 1… det är ett svårt beslut, det måste komma inifrån.

– Det är inte det att jag inte vill spela i Assyriska, det är inte det det handlar om. Men det var knappt att jag klarade att komma från La Liga till superettan, det var en chock för mig, att komma in i det. Så jag kommer inte utesluta något överhuvudtaget. Jag måste först och främst veta vad som händer här. Sedan måste jag diskutera med familjen, man måste ha tid med familjen någon gång i livet. Så vi får se, jag kan inte säga mer än så här.

Först och främst ligger fokus på söndagens derby, och just derbyn har varit ett glädjeämne för Hammarby: man har vunnit de två derbyn man spelat hittills i år, borta mot AIK (2-1-seger) och hemma mot Djurgården (3-1).

På tio allsvenska derbyn sedan återkomsten 2015 så har man vunnit sex, spelat två oavgjorda och förlorat två. Dessutom tre derbysegrar på tre försök i cupen (en av dessa dock efter straffar i fjolårets slutspel).

Vad tror du det beror på, att ni lyckats så bra där?

– Jag kommer ihåg när vi kom tillbaka från superettan, mötte Djurgården i första derbyt. Jag tror att vi… vi tänkte inte så mycket, vi hade sådant självförtroende och alla spelare bara älskade situationen. Vi kände bara, “vi går ut och kör”. Sedan var Nanne duktig på att balansera det här med derbyn, se till så att vi inte blev övertaggade bara för att det var derby. Den balansen har på något sätt förts vidare.

– Varje gång vi hamnat i underläge har vi lyckats vända matcher. Vi har vänt i tre derbyn på rad nu, om jag inte minns fel: Djurgården ledde 2-0 hemma i fjol och vi vände till 4-2, Djurgården ledde med 1-0 i år och vi vände till 3-1, och mot AIK låg vi under 0-1 och vände till 2-1. Och vi har även gjort i cupmatcherna borta mot AIK också… vi har legat under men jobbat oss in i matcherna, stretat på och följt taktiken. Och inte fått någon panik på grund av att vi släpper in mål. Hamnar man i panik så tappar man organisationen, man gör konstiga saker och det rinner lätt i väg. Så det är klart att det är en bra feeling, det är viktigt att ha den feelingen med sig när du går ut på planen, att vi är starka.

Nu har ni kanske en halv startelva med nya spelare, som inte varit med och spelat derby tidigare… hur spelar det in? 

– Jag förstår vad du menar. Men jag och vissa andra som varit här länge, spelat och vunnit många derbyn, vi ska se till att ge så mycket råd som möjligt till de nya. Det är ju självklart, vi spelare och även ledarna kommer göra allt för att få till det, att vi kan fortsätta på den trenden även med nya spelare. Men det tror jag absolut vi kan göra, vi har fått in väldigt bra spelare. Så jag ser fram emot söndag, det ska bli riktigt kul.

– AIK är ett starkt lag, fysiskt starka. De slog oss med 3-0 här senast. Det var mycket turbulens då hos oss, mycket som inte stämde. Men vi slog dem i år, vi vet att vi kan slå dem. Vi kommer möta ett taggat AIK, väldigt disciplinerade och måna om att kontra på oss. Som de gjort tidigare när de mött oss, väldigt kompakta med laget.

Många nya spelare har kommit in i sommar även hos dem, vad vet du om det lag de har nu?

– Jag har följt dem lite grann, jag såg dem i Europa League när de torskade i Portugal, en galen match. Men Obasi vet vi ju om… väldigt individuellt skicklig spelare, han kan göra det oväntade, man måste ha ett öga på honom. Även Goitom har kommit igång, de har Ishizaki, Olsson… så det är bra spelare, det vet vi om. Det gäller att vi gör jobbet, det är viktigt om vi ska lyckas och vinna matchen.

– Så självklart har vi koll på AIK. De har spelat på samma sätt som de gjort tidigare, plus att de fått in några nya spelare. Självklart, Obasi gör väldigt mycket där framme. De är tunga att möta, men vi är också tunga att möta. Vi krigar i 94-95 om det behövs.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 30 april
21:00 Coventry - Ipswich Championship
21:00 Bayern München - Real Madrid EUROPA: Champions League
onsdag 01 maj
14:00 Malmö - Djurgården Svenska Cupen
17:00 Häcken - Piteå Svenska Cupen, damer
20:00 Liverpool - Chelsea Women’s Super League
21:00 Borussia Dortmund - PSG EUROPA: Champions League
torsdag 02 maj
18:00 SönderjyskE - Fredericia Danmark Division 1
20:30 Chelsea - Tottenham Premier League
21:00 Fiorentina - Club Brügge UEFA Europa Conference League
21:00 Marseille - Atalanta UEFA Europa League
21:00 Roma - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Aston Villa - Olympiakos UEFA Europa Conference League
fredag 03 maj
18:30 Fortuna Düsseldorf - Nürnberg 2. Bundesliga
18:30 Wolfsburg - Köln Bundesliga damer
18:30 Naestved - B 93 Danmark Division 1
18:30 Hamburg - St Pauli 2. Bundesliga
19:00 Århus - Nordsjälland Superligaen
19:00 AFC Eskilstuna - Hammarby TFF Ettan norra
19:00 Stocksund - Täby Ettan norra
19:00 Vendsyssel - Kolding Danmark Division 1
20:30 Hoffenheim - Leipzig Bundesliga
20:45 Barnsley - Bolton League One
20:45 Torino - Bologna Serie A
21:00 Luton - Everton Premier League
21:00 Getafe - Athletic Bilbao La Liga
lördag 04 maj
11:30 Piteå - Nordic United Ettan norra
12:00 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga damer
13:00 Oddevold - Gif Sundsvall Superettan
13:00 Everton - Tottenham Women’s Super League
13:00 Sandvikens IF - Brage Superettan
13:00 Umeå - FBK Karlstad Ettan norra
13:00 AIK - Norrköping Allsvenskan, damer
13:00 Greuther Furth - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
13:00 Osnabrück - Schalke 2. Bundesliga
13:00 Hansa Rostock - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:00 Karlstad - Friska Viljor Ettan norra
13:00 Jönköping - Torslanda Ettan södra
13:00 Rosengård - Tvååker Ettan södra
13:30 Arsenal - Bournemouth Premier League
13:45 Århus - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
14:00 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt Bundesliga damer
14:00 Brighton - Aston Villa Women’s Super League
14:00 Malmö FF - Eskilstuna Elitettan
14:00 Real Sociedad - Las Palmas La Liga
15:00 Degerfors - Landskrona Superettan
15:00 Mjällby - Brommapojkarna Allsvenskan
15:00 Öster - Gefle Superettan
15:00 Utsikten - Skövde AIK Superettan
15:00 Kalmar - Halmstad Allsvenskan
15:00 Trelleborg - Växjö Allsvenskan, damer
15:00 Hammarby - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Bröndby - Kolding Danska ligan, damer
15:30 Werder Bremen - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Darmstadt Bundesliga
15:30 Stuttgart - Bayern München Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Augsburg Bundesliga
16:00 Norrby - Torn Ettan södra
16:00 Trollhättan - Olympic Ettan södra
16:00 Onsala - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Falkenberg - Eskilsminne Ettan södra
16:00 Brentford - Fulham Premier League
16:00 Orebro SK - Gamla Upsala Elitettan
16:00 Karlberg - Sollentuna Ettan norra
16:00 Burnley - Newcastle Premier League
16:00 Sheffield U - Nottingham Premier League
16:00 Ängelholm - Ljungskile Ettan södra
16:15 Real Madrid - Cadiz La Liga
17:30 Sirius - Häcken Allsvenskan
18:00 Vasalund - Örebro Syrianska Ettan norra
18:00 Monza - Lazio Serie A
18:30 Köln - Freiburg Bundesliga
18:30 Manchester C - Wolverhampton Premier League
18:30 Girona - Barcelona La Liga
20:30 Kaiserslautern - Magdeburg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Inter Serie A
20:45 Oxford United - Peterborough League One
21:00 Mallorca - Atletico Madrid La Liga
söndag 05 maj
12:15 PSV - Sparta Rotterdam Eredivisie
12:30 Cagliari - Lecce Serie A
13:00 Uppsala - Umeå Elitettan
13:00 Köge - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Elversberg - Hertha Berlin 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Kiel 2. Bundesliga
13:30 Hannover - Paderborn 2. Bundesliga
14:00 Freiburg - Essen Bundesliga damer
14:00 Elfsborg - Malmö Allsvenskan
14:00 Västerås SK - Djurgården Allsvenskan
14:00 Osasuna - Real Betis La Liga
14:00 Hvidovre - Viborg Superligaen
14:00 Helsingör - Horsens Danmark Division 1
14:00 Glasgow Rangers - Kilmarnock Skottland Premiership
15:00 KIF Örebro - Vittsjö Allsvenskan, damer
15:00 Empoli - Frosinone Serie A
15:00 Linköping - Rosengård Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Chelsea - West Ham Premier League
15:00 Piteå - Kristianstad Allsvenskan, damer
15:00 Verona - Fiorentina Serie A
15:00 Ålborg - Hobro Danmark Division 1
15:00 Östersund - Örebro Superettan
15:00 Brighton - Aston Villa Premier League
15:00 Mallbacken - Bollstanäs Elitettan
15:00 Alingsås - Linköping Elitettan
15:15 Manchester C - Arsenal Women’s Super League
15:30 Union Berlin - Bochum Bundesliga
16:00 Ariana - Lund Ettan södra
16:00 IFK Kalmar - Jitex Elitettan
16:00 Köge - Hilleröd Danmark Division 1
16:00 Assyriska FF - Stockholm Internazionale Ettan norra
16:00 Sunnanå - Sundsvall Elitettan
16:15 Celta Vigo - Villarreal La Liga
16:15 Espanyol - Gijon LaLiga2
16:30 AIK - Norrköping Allsvenskan
16:30 Hammarby - Värnamo Allsvenskan
17:30 Liverpool - Tottenham Premier League
17:30 Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen Bundesliga
18:00 Milan - Genoa Serie A
18:00 Midtjylland - Bröndby Superligaen
18:30 Valencia - Alaves La Liga
18:30 Werder Bremen - Duisburg Bundesliga damer
19:30 Heidenheim - Mainz Bundesliga
19:45 Chelsea - Bristol C Women’s Super League
20:45 Roma - Juventus Serie A
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
21:00 Sevilla - Granada La Liga
måndag 06 maj
16:00 Crawley Town - Milton Keynes Dons League Two
18:00 Salernitana - Atalanta Serie A
18:30 Crewe - Doncaster League Two
19:00 Varbergs BoIS - Trelleborgs FF Superettan
19:00 Vejle - Odense Superligaen
19:10 Gais - IFK Göteborg Allsvenskan
19:30 Nürnberg - Leipzig Bundesliga damer
20:45 Udinese - Napoli Serie A
21:00 Crystal Palace - Manchester U Premier League
tisdag 07 maj
19:00 Örgryte - Helsingborg Superettan
21:00 PSG - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Bolton - Barnsley League One
onsdag 08 maj
18:45 Club Brügge - Fiorentina UEFA Europa Conference League
19:00 Hammarby - Norrköping Allsvenskan, damer
19:00 Växjö - Häcken Allsvenskan, damer
21:00 Real Madrid - Bayern München EUROPA: Champions League
21:00 Peterborough - Oxford United League One
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 6 6 0 0 17 18
2 Halmstads BK 6 4 0 2 0 12
3 AIK 6 3 2 1 0 11
4 Djurgårdens IF 6 3 1 2 3 10
5 Mjällby AIF 6 3 1 2 3 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 6 3 1 2 1 10
7 IFK Norrköping 6 3 1 2 -3 10
8 Hammarby IF 6 3 0 3 2 9
9 Gais 6 3 0 3 -3 9
10 IF Brommapojkarna 6 2 2 2 2 8
11 IFK Göteborg 6 2 1 3 -1 7
12 IK Sirius 6 2 1 3 -1 7
13 IF Elfsborg 6 2 1 3 -3 7
14 IFK Värnamo 6 1 1 4 -8 4
15 Västerås SK FK 6 1 0 5 -4 3
16 Kalmar FF 6 1 0 5 -5 3