Foto: Bildbyrån

Markus Rosenbergs kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen, och hans framtid i MFF har varit ett frågetecken.
Men enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Rosenberg nu överens med MFF om ytterligare ett år.
– Det är som vanligt, fram till något är officiellt klart så uttalar vi oss inte, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till FotbollDirekt.se. 

Markus Rosenberg återvände till Malmö FF inför säsongen 2014, och det blev SM-guld direkt i återkomsten. Nu 3,5 år senare, med två Champions League-gruppspel och ytterligare ett SM-guld bakom sig, så går kontraktet snart ut.

34-årige Rosenberg har tidigare uttryckt tvekan om att fortsätta ytterligare ett år. Kvällsposten skrev i förra veckan om att Rosenberg svängt i frågan och nu kunde tänka sig förlänga. MFF-kaptenen lovade också att ett besked skulle komma nu under landslagsuppehållet.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så ska det nu vara helt klart. Rosenberg och MFF är överens om en fortsättning, en säsong till. I dag blev det klart att Anders Christiansen förlänger sitt kontrakt till 2022, och nu stannar alltså nästa MFF-stjärna.

– Det är som vanligt, fram till något är officiellt klart så uttalar vi oss inte, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Att MFF fortfarande ser Rosenberg som central i lagbygget inför 2018 står hur som helst klart – från klubbhåll ser man gärna en fortsättning.

– Där finns ingen tvekan från vår sida, nej.