• Publicerat 4 september, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården uppgavs tidigare i sommar vara nära att köpa loss zambiske Edward Chilufya. Då uppgavs en muntlig överenskommelse finnas mellan Chilufya och Dif. Sedan dess tystnad kring affären men i dag kan FotbollDirekt avslöja att affären i högsta grad lever och kommer att bli av.
 
Djurgården fick uppleva ett lugnt sommarfönster så när som på Gustav Engvalls återvändande samt FCK:s Julian Kristoffersen.

Nu kan Djurgården vara på väg att ta ett mycket spännande namn. Efter så många framgångsrika afrikanska affärer genom åren – kan nu ännu ett namn med stort surr omkring sig vara på väg att bli klart.

Zambiske landslagstalangen Edward Chilufya har ju redan varit i Sverige i sommar och imponerade direkt.
FotbollDirekt har tidigare avslöjat en muntlig överenskommelse.Expressen har också skrivit om affären.
Det var i juli månad – men sedan dess  har ingenting rapporterats om tonårstalangen och Dif. Tystnad i flera månader.

LÄS: SORGLIGA BESKEDET FÖR DJURGÅRDEN
Det här är alltså ett namn som har gjort sig på U20 landslagsnivå i VM och hävdats vara aktuell för så väl Celta Vigo i La Liga som Portugals jätte Porto.
Frågan är om det med tystnaden är ett namn som varit på väg att glida stockholmarna ur händerna?

Svaret är nej.
I dag kan FotbollDirekt avslöja att kontakterna i högsta grad fortgår med talangen.
Nu handlar det bara om att dels vänta ut Chilufyas 18-årsdag den 17 september – men även komma överens med hans klubb – en affär som kan komma att kosta Djurgården 3-4 miljoner kronor. Det senare erfar FD att det finns en överenskommelse kring.

Anledning till att övergången dröjt handlar ju som tidigare rapporterat om att man som utlänning i allsvenskan och icke EU-spelare måste ha fyllt 18 år för att kunna värvas.

LÄS: KOHANDEL VÄNTAR DJURGÅRDEN OM STJÄRNAN

Chilufya var med Djurgården och visade upp sig första gången i april och gjorde direkt bra reklam för sig.
FD har tidigare skrivit om Afrikanska mästerskapen som han då i början av mars hade imponerat i – Zambia arrangerade ju mästerskapet och tog hem hela turneringen – och med Chilufya som mästerskapet skyttekung.

SportExpressen har tidigare avslöjat att Djurgården Chilufyas klubb i Afrika, Mpande Youth, är överens om en övergång värd fyra miljoner.

Uppdatering, kl. 12.10: Nu bekräftar Djurgården att Chilufya spelar i tisdagens årliga Stadion-match – den här gången mot norska Molde. Dif meddelar detta på sin officiella hemsida och hur man fått ett särskilt tillstånd att använda zambiern.