Mycket var osäkert i IFK Göteborg det gångna transferfönstret. En av frågorna var om Emil Salomonsson, 28, skulle stanna eller inte. Men nu verkar det som att Blåvittfansen kan andas ut. 
– Samtal har förts med Spartak Moskva men de hade andra alternativ också, säger agenten Stefan Pettersson till FotbollDirekt.se. 

Scott Jamieson, Mads Albaek, Abdul Razak, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Henrik Björdal, Lawson Sabah och John Alvbåge. Listan på spelare som lämnade IFK Göteborg i sommar var lång.

En som blev kvar efter att det internationella transferfönstret stängde var nyckelspelaren Emil Salomonsson. Men det var länge ovisst om Mats Gren skulle lyckas behålla högerbacken, med kontrakt över säsongen 2018, säsongen ut. Enligt GT fanns ett bud på 10 miljoner kronor från den ryska storklubben Spartak Moskva.
Agenten Stefan Pettersson bekräftar nu för FD att det fanns en kontakt mellan parterna.
– Han blev kvar. Samtal fördes med Spartak Moskva men de hade andra alternativ också, som det ofta är, säger han till FotbollDirekt.se.

Fanns det något bud? 

– Jag vet inte hur pass långt det gick. Är det ett för lågt bud som inte ens är värt att diskutera så är det inte säkert att jag får reda på det. Det händer ibland att klubbar bara slänger ut ett bud för att kolla läget.

Var han intresserad av en utlandsflytt i sommar? 

– Ja, han var öppen för det om alla pusselbitar fanns på plats. Inte så att han hade tagit vad som helst.

Hur ställde sig Blåvitt och Mats Gren till en affär i det här läget? 

– Klubben visste om att intresse kunde dyka upp. Det är inget ovanligt. Emil har ju varit i klubben sedan 2011 och gjort det bra. Hade det dykt upp något seriöst bud och han hade velat det själv, då tror jag inte Blåvitt hade satt käppar i hjulet.

Några fönster är fortfarande öppna. Behöver fansen vara oroliga? 

– Det är svårt att säga. Ibland händer det grejer snabbt. Men i dagsläget tror jag inte att de behöver vara särskilt oroliga.

Den förre Ajax- och Blåvittstjärnan, som bland annat vunnit Uefa-cupen tillsammans med nuvarande assisterande tränaren Torbjörn Nilsson 1987, har full koll på sin gamla klubb.
– Jag tycker det känns mycket mer positivt både i gruppen och i hela klubben. Det är ju väldigt prestationsbaserat, men jag tycker det har sett bättre ut spelmässigt också.

Det är bara sex poäng upp till AIK på tredjeplatsen. Bör de sikta på Europa med nio omgångar kvar?  

– Ja, för fan! Det måste man ju satsa på. Något annat finns inte, avslutar han.