Två kvitteringar räckte inte för Sverige som släppte in ett sent mål borta mot Bulgarien i VM-kvalet. Därmed tappar Sverige sin gruppledning till Frankrike som enkelt avfärdade Nederländerna med 4-0.

Bulgarien straffade de svenska misstagen effektivt i den första halvleken och tog ledningen redan efter elva minuter. Bulgarien tog sig runt på vänsterkanten och det långa inlägget nickades in av Stanislas Manolev vid den bottre stolpen.

Lustig kvitterade genom att skalla in Augustinssons hörna en halvtimme in i matchen men Bulgarien svarade omgående.

Efter en borttappad markering hamnade Kostadinov fri vid den bottre stolpen och nickade enkelt in Popovs frispark.

Sverige skulle kvittera innan paus. Marcus Berg nickade in Lustigs svepande inlägg och plötsligt såg det ljust ut för Sverige inför den andra halvleken.

Men trots stort spelövertag och flera öppna målchanser lyckades in Sverige få in ledningsmålet. Istället var det Bulgarien som avgjorde matchen. Återigen efter ett svenskt misstag.

Jakob Johansson tappade bollen i uppspelsfasen och plötsligt flög bulgarerna fram och Chochev kunde prickskjuta in 3-2 med tio minuter kvar av matchen. Sverige öste fram och skapade flera kvitteringschanser men hann inte få in bollen.

Bulgariens startelva: Illiev – Zahev, Chorbadzhiyski, Bozhikov, Popov – Manolev, Kostadinov, Chochev, Slavchev – Milanov, Popov.

Sveriges startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg – Ola Toivonen, Marcus Berg