Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay har stått för att av årets största genombrott i allsvenskan. Nu finns bud i 15-miljonersklassen på stjärnskottet – enligt uppgifter till FotbollDirekt så har både Serie A- och Ligue 1-klubbar kommit med bud.

Mohamed Buya Turay gjorde tio mål och sju assists när AFC United i fjol gick upp i allsvenskan. Då i ett lag som dominerade och låg i toppen av serien – nu första säsongen i allsvenskan ligger AFC fast förankrat i botten, men Buya Turay har ändå mäktat med sju mål och två assists under debutsäsongen.

Något som väckt utländska klubbars intresse. Enligt uppgifter till FD så finns nu bud på strax under 15 miljoner på anfallaren, som tidigare följts av klubbar i Holland och Belgien.

De klubbar som nu kommit in med bud kommer från italienska Serie A och Ligue 1 i Frankrike – ett konkret bud kom in till AFC så sent som i går kväll.

Frågan är nu hur klubben väljer att agera – det finns fortfarande en chans att hålla sig kvar i allsvenskan, med sju poäng upp till kvalplats när nio omgångar återstår. Den chansen minskar förstås utan bäste målskytten.
Intäktstappet i superettan kontra allsvenskan är stort, samtidigt finns möjligheten att för första gången sälja en spelare för större pengar.

Buya Turays agent Gabriel Dikmen säger att uppgifterna om bud inte stämmer, men att flera klubbar är intresserade:

– Det finns ett stort intresse för Buya, och det är naturligt för allsvenskans hetaste striker att det finns, säger Dikmen till FotbollDirekt.se.

FotbollDirekt har sökt AFC Eskilstunas sportchef Azad Budak för en kommentar.