Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens första större namn i den nysatsning som påbörjades ett tag innan Andreas Isaksson blev klar – var Magnus Eriksson. I dag leder han som mittfältare så väl skytteliga som poängliga. I dag kan FotbollDirekt avslöja att han är utlandsaktuell igen.
– Men det säger väl sig självt att ett namn som leder poängligan som han gör och inte ens är anfallare, klart att han följs av flera utländska klubbar, bekräftar i dag hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.

Magnus Eriksson har kommit tillbaka karriärsmässigt på den nivå som gjorde honom till ett Champions League-namn för Malmö FF.
I mitten av juni i fjol kom han tillbaka kuppartat av Djurgården – och inte MFF – när han tog från Bröndby i en affär värd omkring 5 miljoner.
Eriksson skulle starta om efter tuffa sejourer i Kina och i danska Bröndby.

LÄS: SIFFROR KRING MAGNUS ERIKSSON

I dag har hans karriär återhämtat sig och hur han som 26-åring har två ettor i allsvenskan – ledning i så väl skytteliga som poängliga och Dif har gjort en affär som nu allt mer rankas som en av allsvenskans bästa de senaste åren.

Men nu står det alltså klart enligt nya uppgifter till FotbollDirekt att utlandet inte är ett avslutat kapitel, trots flera tuffa erfarenheter där ute för anfallaren.
Klubbar från Polen, England och USA har sett Eriksson på plats på Tele2 arena vid flera tillfällen under säsongen. Så sent som i går fanns flera på plats när han imponerade mot Halmstad.
– Magnus är intresserad av att komma utomlands igen men samtidigt är det Djurgården som äger frågan, betonar hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.se.

LÄS: DJURGÅRDENS ”MADE IN HEAVEN”

– Magnus har kontrakt med Djurgården men det är klart att intresset är stort för honom, en spelare som spelar som Magnus gör och gör mål och poäng som en anfallare, utan att spela anfallare – det blir intresse direkt. Men sedan har ju Magnus också sin karisma och sådant intryck förstärker ytterligare

Magnus Eriksson har ett kontrakt med Djurgården fram till 2019 och en eventuell flytt ska inte vara aktuell i detta transferfönster – utan som tidigast i januari-  om rätt bud kommer in.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM