• Publicerat 20 augusti, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog en ny trepoängare när Halmstad besegrades med 2-1 på Tele2 Arena. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin syn på matchen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – HALMSTAD 2-1

Din bild av första halvlek?

– Efter en något trevande inledning steppade Djurgården upp efter tio minuters spel och Isak Pettersson svarade för flera kalasräddningar på skott från Magnus Eriksson och Gustav Engvall. Målet skulle dock komma efter knappa halvtimmen spelad då just Engvall revs ner av Pettersson och Magnus Eriksson satte sin tredje straff för säsongen. Djurgården fortsatte sedan ösa på och därför kom HBK:s kvittering precis före paus från ingenstans. Gudmundssons skott gick rakt på Vaiho, men målvakten som stod i Isakssons frånvaro, tappade in bollen i mål. En jättetavla!

Din bild av andra halvlek?

– Det var fullt fart framåt för Djurgården från start och hemmalaget öste på för ett nytt ledningsmål. I den 65:e minuten kom det förlösande 2-1-målet och det var Gustav Engvall som plockade ner ett inlägg och dunkade upp bollen i nättaket. Ett klassmål. Därefter spelade Djurgården lugnt och behärskat och Halmstad skapade inte mycket i anfallsväg.

Eriksson och Engvall fortsätter leverera mål för Djurgården. Hur bra är duon?

– Jag har nog varit inne på det tidigare, men firma Magnus Eriksson/Gustav Engvall kan vara den bästa anfallsduon i allsvenskan. Eriksson har som bekant sin utgångsposition ute till höger, men rollen är väldigt fri och det är ofta som Engvall och Eriksson samspelar med varandra. I dag fixade Engvall den straff som Eriksson satte och vid Engvalls 2-1-mål var det Eriksson som slog inlägget. Eriksson nu i ensam skytteligaledning med nio mål och Engvall skuggar där bakom med åtta mål. Tre av Erikssons mål har som bekant varit straffar.

Halmstad ligger näst sist. Vad tror du om lagets chanser att hålla sig kvar?

– Jag tror att de får det tufft. Som jag ser det kommer det stå mellan Sundsvall, Halmstad och AFC Eskilstuna. HBK har tre poäng upp till kvalplats där ”Giffarna” ligger för tillfället. Sundsvall möter Kalmar hemma i morgon. AFC visade i går mot MFF att de har kvalitéer (seger 3-1) och jag tror att AFC kan gå om HBK i höst (AFC är två pinnar bakom HBK och fem bakom Sundsvall).

Djurgården fortsatt tvåa. Hur långt kan detta bära?

– Tja, hade Djurgården vunnit mot MFF för två omgångar sedan hade det inte varit tio poängs skillnad – utan fyra! Måste svida för Stockholmsklubben något oerhört när de faktiskt förtjänade segern mot serieledarna som i stället avgjorde i 94:e minuten. SM-guldet känns därför borta för Djurgården, men att komma tvåa eller trea och därmed få kvala till Europa League bör de klara med det lag som de har. Vinner Djurgården minst ett av två kvarvarande derbyn och kommer topp tre tror jag att de flesta djurgårdare är nöjda med säsongen.