Foto: Bildbyrån

Djurgården lånade nyligen ut Jesper Karlström till Brommapojkarna, men när Özcan Melkemichel presenterade truppen till söndagens match mot Halmstad fanns Karlströms namn med. Därmed missar 22-åringen BP:s hemmamöte med Värnamo.
– Det är som det är, säger mittfältaren till FotbollDirekt.se.

Efter bara fem starter i årets allsvenska lånades till sist Jesper Karlström ut från Djurgården till moderklubben Brommapojkarna. Låneavtalet blev klart 10 augusti, men redan nu är ”Karlis” tillbaka i Djurgården – åtminstone tillfälligt. Den allsvenska ligatvåan har rätt att ta tillbaka Karlström vid behov och med Marcus Hansson skadad samt Kerim Mrabti avstängd har nu Djurgården kallat tillbaka Karlström för söndagens match hemma mot Halmstad.

Det innebär att Karlström missar Brommapojkarnas hemmamöte med Värnamo som spelas samtidigt.

– Det är som det är, säger Karlström när FotbollDirekt når honom på telefon.

I Brommapojkarna har han hunnit med en match sedan utlåningen och då spelade Karlström från start. Att han nu kommer kunna ta tillbaka startplatsen i BP per omgående efter att han missar Värnamo-matchen är han inte säker på.

– Nej, det vet jag inte med tanke på att jag inte kommer vara med i morgon.

Vad tror du om speltid mot Halmstad?

– Jag vet inte. Jag hoppas att jag får spela så klart.

Känns det annars som en bra lösning att spela och träna med BP under hösten?

– Ja, det har känts bra och det jag vill är ju att spela fotboll, det vill väl alla. Vi får se hur det blir sedan. Jag har kontrakt med Djurgården även nästa år så vi får se. Jag vill spela fotboll, det är allt.

Fotnot: Förutom Kerim Mrabti och Marcus Hansson missar även Felix Beijmo mötet med HBK (skadad). Jonas Olsson är dock tillbaka i laget. Dessutom finns norrmannen Julian Kristoffersen med för första gången i matchtruppen.