• Publicerat 18 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Två av allsvenskans formsvagaste lag gjorde upp under fredagskvällen och det blev dramatiskt. Gästerna tappade sin 2-0-ledning och J-Södra kvitterade till 2-2 i 95:e minuten.

Elfsborg fick en drömstart i förlustmatchen senast mot IFK Göteborg då Simon Lundevall rullade in ledningsmålet redan i den andra minuten.

När boråsarna nu gästar Jönköpings Södra på Stadsparksvallen fick laget återigen bästa möjliga start.

I den sjunde minuten kapades nämligen Emir Bajrami av Joakim Karlsson inne i straffområdet och straffen var solklar. Hemvändaren Samuel Holmén var säkerheten själv från elva meter och satte sitt första mål i den gulsvarta tröjan sedan återkomsten.

Jönköpings Södra såg ut att vakna av det tidiga baklängesmålet för hemmalaget satte sedan tryck på Elfsborg och efter kvarten spelad fick J-Södra ett jätteläge till kvittering, men Tommy Thelin fri med Stuhr Ellegaard fick bara iväg ett riktigt lamt avslut som dansken enkelt räddade. Borde ha varit mål där!

Elfsborg var mycket nära att utöka sin ledning i den 26:e minuten när den ständigt formstarke Simon Lundevall tjusigt tog ner bollen på bröstet inne i straffområdet och sköt ett skott som Francisco Mancilla smått mirakulöst räddade med undersidan av benet och spanjoren kunde till sist få tag i bollen med händerna. J-Södra illa ute där!

33) Tommy Thelin slår till med rena Marco van Basten-målet, men vinkas tveksamt av för offside. Hade målet godkänts hade det mycket väl kunnat nominerats till ett av de snyggaste baljorna under 2017 på Fotbollsgalan i november.

– Jag är absolut inte offside, konstaterade Tommy Thelin för Cmore i paus.

I den 51:a minuten var det nära kvittering när André Calisir fick ett kalasläge framför mål efter en frispark, men styrningen med foten från mittbacken tätt utanför.

MÅÅÅÅL! Elfsborg utökar till 2-0 efter att ha utnyttjat en snabb omställning. Direkt efter J-Södras hörna fick Jebali tag i bollen och började driva. Simon Lundevall tog över bollen och hittade blixtsnabbe Daniel Gustavsson i djupled med en perfekt slagen yttersidapassning. Gustavsson var sedan iskall i sitt friläge och nu ser det jobbigt ut för hemmalaget.

MÅÅÅÅL! I den 77:e minuten reducerar J-Södra till 1-2 efter mål av Daryl Smylie. Förarbetet stod Kozica och Thelin för innan Smylie nickade bollen i mål.

Direkt efter målet är Elfsborg nära att stänga matchen, men inhopparen Viktor Prodell träffar stolpen!

Oj, vilken dramatik! Joakim Nilsson får bollen (tveksamt) på handen och domaren pekar på straff för J-Södra. Robert Gojani är bombsäker från elva meter och smackar upp bollen i krysset, detta i den 95:e minuten!

Matchen slutar 2-2 och stor irritation i Elfsborg som anser att straffen var felaktig. Nilsson försökte ta bort armen vid skottet och det ska bli intressant att ta del av efterspelet.

Tack för visat intresse! J-Södra nu tre pinnar ner till kvalplats. Elfsborg ligger nia i tabellen.

Jönköpings Södra: Francisco Marmolejo Mancilla – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Frederic Fendrich – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson.

Elfsborg: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Simon Olsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall – Issam Jebali, Emir Bajrami.