• Publicerat 18 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AFC Eskilstuna lär inte få behålla sin anfallsstjärna Mohamed Buya Turay länge till. FD kan avslöja att intresset för 22-åringen är stort och att AFC Eskilstuna nobbat flera konkreta bud under sommaren. 
– Det har funnits en del, både från allsvenska och utländska klubbar, bekräftar AFC:s sportchef Azad Budak för FotbollDirekt.se. 

AFC Eskilstuna ligger hjälplöst sist i allsvenskan och bara gjort 15 mål på 19 matcher. Men trots det har klubbens bäste målskytt blickarna på sig både från svenska och utländska klubbar.

FD har tidigare kunnat avslöja att lagets anfallsstjärna Mohamed Buya Turay jagas av klubbar från Belgien och Holland.

Nu har även buden börjat trilla in på 22-åringen.

Enligt FD:s källor har både allsvenska och utländska klubbar kommit med konkreta bud. Förslag som AFC hittills bedömt varit för svaga och valt att nobba. Sportchefen Azad Budak bekräftar att bud inkommit.

– Vissa har varit mer konkreta än andra, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter.

– Men det ska kännas rätt både för oss och för spelaren, och det har det hittills inte gjort. Vi har också en tuff tabellposition och han är en nyckelspelare för oss.

Nu är svenska fönstret stängt, men har det känts uteslutet att sälja inom Sverige med tanke på att ni själva är i allsvenskan, hur resonerar ni där?

– Nej så tänker vi inte, det handlar om att det ska bli rätt för oss och för Buya. Sedan spelar förstås ekonomin in, det ska vi inte sticka under stolen med. Men det ska också vara ett bra steg för spelaren.

Buya stod för ett spektakulärt solomål mot AIK (1-1) senast och noteras för fem av lagets 15 mål den här säsongen. Klubbens sportchef är nöjd med anfallarens utveckling.

– Den har bara gått uppåt hela tiden egentligen. Vi ligger sist i tabellen och han spelar som han gör, han levererar mål och assist. Hade han varit i en toppklubb hade han antagligen gjort tio mål vid det här laget och kanske redan varit såld utomlands. Han tar steg hela tiden, så det är väldigt positivt.

Buya Tourays kontrakt med AFC sträcker sig över säsongen 2019.

LENNART SANDAHL – ANTON ZETTERMAN