Vårens derbymöte slutade hela 4-0 och BK Häcken ligger före i tabellen. Ändå vill inte tränaren Mikael Stahre bära favoritskapet mot IFK Göteborg på söndag.
– Att torska två gånger mot Häcken är inte acceptabelt för Blåvitt, säger han till GP.  

IFK Göteborg vill nog bara glömma derbyt som utspelade sig på Bravida Arena i början på maj. Matchen slutade 4-0 till Häcken, där Mattias Bjärsmyrs självmål i den sjunde minuten satte tonen, och det stod 3-0 till hemmalaget innan den första halvtimmen ens var över.

Med nya röster på Blåvitt-bänken har det sett bättre ut än i våras och inför höstderbyt på Gamla Ullevi har IFK två tunga segrar bakom sig. 2-1 hemma mot AIK och samma segersiffror borta mot Elfsborg. Även Häcken kommer från två raka segrar och ligger tre poäng före i tabellen på en femteplats. Trots det är IFK Göteborg favoriter att vinna, menar Häckentränaren Mikael Stahre.

– IFK Göteborg på hemmabana mot Häcken måste vara favoriter. Under min tid i Blåvitt så hade jag haft svårt att acceptera att Häcken skulle ha varit favoriter, säger han till GP.

– Blåvitt är bra. Hysén, Boman och Rieks är i bra slag. Rieks har varit riktigt bra och haft den formen han haft tidigare. Vi möter ett bra lag med fart och fläkt och hårt arbete. Det är ingen jättestor taktisk skillnad från tidigare. Men det kommer att bli ett bra tryck därinne och Blåvitt jagar ju revansch.

För Häckens del har skadeläget ljusnat, nyförvärvet Ahmed Yasin gör redan avtryck (fyra mål på fem matcher) och såväl Mervan Celik som Mathias Ranegie är igång med träningen och kan bli aktuella för spel.

– De har inte spelat match på lång tid, de har gjort en handfull träningar och kommer att få några till. Sen blir det bra med uppehållet som kommer snart för då hinner de två få lite fler träningspass, säger Stahre.