Foto: Bildbyrån

Hammarby ska i morgon ta sig in svenska cupens gruppspel 2018 – division 1-laget Akropolis IF väntar på Grimsta IP. Och Bajens cupmotståndare har värvat friskt i sommar. Enligt FD:s uppgifter är nu två tidigare AIK-talanger klara för klubben.

Akropolis ligger trea i Division 1 Norra och har häng på en kvalplats upp till superettan. Klubben har värvat in ett flertal talanger från AIK i sommar. FD kunde tidigare berätta att försvararen Godar Kabali är klar.

Enligt uppgifter till FD så är även 18-årige Alexander Snäcke klar för Akropolis, det på ett lån säsongen ut. Det handlar om lån enligt samarbetsavtal där han kan spela både med AIK:s U19 och med Akropolis.

Snäcke har tidigare gjort flera träningsmatcher med AIK:s a-lag och fanns även på klubbens försäsongsläger i Dubai i vintras.

Vidare är ytterligare en AIK-talang klar – 20-åriga mittfältaren Atosh Elmi, som varit på lån i klubben sedan i våras och nu är klar för en fortsättning i klubben säsongen ut. Samt även en tidigare Hammarby-talang: mittfältaren Cesar Weilid, som närmast kommer från Huddinge IF. Hans kontrakt är på 1,5 år.

Sedan tidigare finns i Akropolis en räcka spelare med Hammarbybakgrund: Sebastian Ludzik, Alex Simovski, Nicklas Lindqvist och Alagie Sosseh.

Cupmatchen i morgon spelas kl 18.30 på Grimsta IP. FD liverapporterar.