• Publicerat 13 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mikael Dyrestam återvände till allsvenskan tidigare under veckan. Men det blev ingen återkomst till IFK Göteborg – försvararen skrev istället på för Kalmar FF.
– Jag pratade naturligtvis med min gamla klubb, men det ska vara tajming också, säger Dyrestam till Barometern. 

Mikael Dyrestam tog sig upp till IFK Göteborgs A-trupp inför säsongen 2009 från ungdomssidan och etablerade sig som en startspelare under hösten. Efter några säsonger i klubben valde Dyrestam att kliva utomlands och har under de senaste säsongerna spelat i norska Ålesund och holländska NEC Nijmegen.

– Jag kände att jag vill komma tillbaka hem och vara nära familjen, så jag pratade med min rådgivare och det var inte så många klubbar som hade en öppen plats. Jag pratade naturligvis med min gamla klubb, men det ska vara tajmning också. Då blev det Kalmar. säger Dyrestam till Barometern.

25-åringen har skrivit på ett avtal som löper över hela nästa säsong också. En bra längd på kontraktet menar Dyrestam.

– Jag kände mig trygg med… inte ett jättelångt avtal, men ett lite längre avtal och vi får se hur det blir nu. Jag siktar på att ta en ordinarie plats till nästa säsong och jag har inte så mycket förväntningar just nu. Jag vill bara komma igång och hjälpa Kalmar att hålla sig kvar i allsvenskan.