Foto: Bildbyrån

Mathias Ranégie återvänder till BK Häcken där han slog igenom för några år sedan. Nu berättar han om glädje över att vara tillbaka i sin gamla klubb.
– Det var ju ändå här min karriär började på något sätt, säger Ranegie till GP.se. 

Mathias Ranégie slog igenom stort i BK Häcken under framförallt säsongen 2011 då anfallaren gjort 18 mål på 23 matcher innan han såldes för 20 miljoner kronor till Malmö FF.
– Jag var ju i ett jävla stim när jag spelade här senast. Första säsongen gjorde jag sex mål, sen 12 och till sist 18. Jag hade ju en väldigt progressiv utveckling. Jag har ju gjort några mål på Rambergsvallen (Häckens gamla arena), så jag hoppas att jag kan fortsätta med det.

Nu återvänder han till klubben efter sex år. Han har hunnit med att representera Malmö FF, Udinese, Watford innan lånekarusellen sattes igång. Han hann med lånesejorer hos Millwall, Dalian Aerbin och Djurgården. I somras gick kontraktet ut med Watford och han skriver därför på ett korttidskontrakt med BK Häcken.

– Jag tycker det var ett bra paket som funkade med ett kort kontrakt (resten av säsongen), sen får vi se vad som händer efter det. Men att det var Häcken är ju ännu roligare, säger anfallaren till GP och fortsätter.

– Det är ju skitkul, verkligen. Det var ju ändå här min karriär började på något sätt. Så det känns sjukt inspirerande med tanke på det läget Häcken befinner sig i just nu, jag hoppas på att kunna bidra.