• Publicerat 12 augusti, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby presenterade tre nyförvärv under fredagen. Oscar Krusnell, Muamer Tankovic och Sander Svendsen har anslutit till truppen. Totalt sett en låg kostnad för Bajen, för tre landslagsmeriterade talanger – enligt uppgifter till FotbollDirekt har Hammarby allt som allt betalat 4 miljoner i övergångsumma. 

Hammarby fick fart på värvningarna sent och presenterade tre värvningar under sommarfönstret sista dag. 18-årige Oscar Krusnell tillhörde Premier League-klubben Sunderland och är given i sin årskulls u-landslag. Muamer Tankovic,22, har varit given i U21–landslaget och har meriter från Premier League och värvades från AZ Alkmaar och Sander Svendsen,20, rankas som en av Norges största talanger och köps loss från norska Molde.

– Vi har strukturerat om i truppen vilket har skapat hål som vi behöver fylla. Ett exempel är försäljningen av Aidoo. Men vi bygger egentligen för 2018 och 2019 och därför vill vi inte fylla alla luckor direkt. Det kan stänga möjligheter som öppnar sig senare och därför tolererar vi att inte vara kompletta än. Vi vill göra rätt affärer och inte stressa fram beslut, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson tidigare till FotbollDirekt.se.

Hammarby har lyckats få spelarna till en låg kostnad – enligt uppgifter till FotbollDirekt så ska Oscar Krusnell och Muamer Tankovic ha anslutit gratis medan Sander Svendsen kostade 4 miljoner kronor i övergångssumma från Molde. Det som avses med 4 miljoner kronor är då alltså  övergångssumma, spelarnas löner och sign–on bonusar inte inräknade.

ANTON ZETTERMAN – JOHN MARTHINSON