Foto: Bildbyrån

Sirius kan tappa sin lagkapten inför nästa säsong. Niklas Busch Thor sitter på ett utgående kontrakt och har ännu inte bestämt sin om han vill förlänga.
– Fotboll är det roligaste jag vet och jag har hållit på med det hela livet, men det är andra aspekter också, säger han till Upsala Nya Tidning. 

Nykomlingarna Sirius har imponerat stort under den allsvenska säsongen och ligger i skrivande stund på fjärdeplats i tabellen. Men inför nästa säsong kan laget tappa sin härförarare och tillika kapten Niklas Busch-Thor.

– Fotboll är det roligaste jag vet och jag har hållit på med det hela livet, men det är andra aspekter också. Sirius har erbjudit mig ett kontrakt, så det finns. Sedan är det mer att man ska hitta former och så, det handlar inte om pengar. Det är ingen hemlighet att jag har en speciell situation hemma, säger Busch Thor, som är gift med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, till Upsala Nya Tidning.

31-åringen har ännu inte tagit ett beslut utan kommer att fundera under hösten samtidigt som han menar att han vill fokusera på att spela klart säsongen.

– Självklart ska jag försöka få ihop det, men det är tufft med två små barn och en fru som jobbar mycket. Jag vill se till att alla parter är nöjda och det gäller även Sirius, jag måste kunna lova att jag kan fortsätta att vara bra och vilja utvecklas. Det är det absolut viktigaste, säger Busch-Thor och fortsätter.

– Jag har inte bestämt mig för något än. Jag känner att jag vill göra en bra säsong och fokusera på det. Jag tycker att jag har gjort det bra hittills, framför allt i våras. Just nu vill jag hitta formen igen och börjar man tänka för mycket på vad som händer framöver så kan man lätt tappa fokus.