Foto: Bildbyrån

Han såldes för fem miljoner som 15-åring och har rankats som en av de 50 största talangerna i världen – nu är Zackarias Faour tillbaka i svensk fotboll. Jättetalangen lämnar Manchester City för IK Sirius – ett 3,5-årskontrakt är klart.
– Det tog inte lång tid – redan första intrycket av Sirius gav oss en bra känsla, säger hans kusin och rådgivare Walid Faour till FotbollDirekt.se.

Zackarias Faour lämnade Malmö FF för Manchester City 2014 – en uppmärksammad övergång inte minst för att MFF fick hela fem miljoner kronor för anfallstalangen, då bara 15 år gammal.

2015 rankades han av Guardian som en av de 50 största fotbollstalangerna i världen, och han har de senaste åren spelat i Man Citys U23-lag. Under fjol höst och nu i vår har Faour varit utlånad till danska klubbar i två vändor, först till Midtjylland och sedan till Nordsjaelland.

Han har enligt FD:s uppgifter velat få till en flytt i sommar, och helst då till en svensk klubb. Nu är det klart med ny klubb – det blir spel i IK Sirius för talangen. Ett 3,5-årskontrakt är klart.

– Det gav ett väldigt bra första intryck, en bra känslaDe gav ett seriöst intryck, de tror på honom. Det är bra människor i klubben, Kim (Bergstrand) och Thomas (Lagerlöf) kan fotboll – det är ett intressant projekt, säger Walid Faour till FotbollDirekt.se.

– Vi har pratat med många klubbar, det har funnits två andra färdiga kontrakt. Men med just Sirius… de visste redan vem Zacki var, de kände honom som spelare. Det kändes så rent och självsäkert, det var inget att fundera på.

Zackarias Faour hade ett år kvar på kontraktet med Manchester City, men kommer nu till Sirius utan övergångssumma. Spelaren har fått ge upp en hel del pengar i lön och sign-on som han har kvar från City-kontraktet för att komma loss och till Sirius.

– Det här är inte den största klubben, men det är det mest intressanta projektet sportsligt. De är klara för allsvenskan även nästa år och de har något väldigt bra på gång. Därför har vi gett upp en del ekonomiskt för det här – det handlar om att han ska komma till något som är bra för honom som fotbollsspelare, det är det viktigaste.