GÖTEBORG. Kristopher Da Graca skrev i juli på för IFK Göteborg. Mot AIK gjorde 19-åringen sin A-lagsdebut.
– En underbar känsla, säger han till FotbollDirekt.se.

19-årige Kristopher Da Graca kritade nyligen på ett 2,5-årskontrakt med IFK Göteborg. Mittbacken vände däremot hem till hemstaden efter att ha varit ungdomsproffs i Arsenal. Mot AIK fick han hoppa in i den 88:e minuten istället för Emil Salomonsson. Det blev hans debut, inte bara i Göteborgs A-lag utan också i seniorsammanhang.
– Det stämmer, det var min första seniormatch. Och det var en underbar känsla. Jag kände bara ”äntligen”. Det var speciellt att komma in när vi leder, på hemmaplan, mot AIK. Det blir inte bättre. Jag fick spela framför familj och kompisar, säger han till FotbollDirekt.se.
– Det är väldigt skönt att debuten gjord. Jag hade en magkänsla innan för att det var stor chans att jag skulle få komma in. Och det visade sig att det blev så. Helt underbart att få springa in inför IFK Göteborgs supportrar.

Nervöst?
– Jag var nervös där ett tag ja, det var ett lite jobbigt läge att komma in i, det var bara att försvara. Och insatsen är väl också svårt att säga något om, jag rörde bara bollen en gång tror jag.

Hur har första tiden i Blåvitt varit?
– Underbar! Bra killar, bra lag, bra tränare, allting här har varit perfekt för mig.

När är det redo för startelvan?
– Det får vi se, förhoppningsvis snart, avslutar De Graca.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM