• Publicerat 11 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häcken dubbelvärvar på deadline day – Mervan Celik och Mathias Ranégie har bägge skrivit på.

Mervan Celik och Mathias Ranégie – två namnstarka värvningar av BK Häcken på transferfönstrets sista dag.

Comeback i svensk fotboll för Mervan Celik, som lämnade Gais för Glasgow Rangers 2011, och därefter också varit i italienska Pescara och turkiska Genclerbirligi. Han kommer närmast från en annan turkisk klubb, Akhisarspor. Nu har han skrivit på till och med 2020.

– Det är maximal utdelning när kan man plocka hem en gammal ungdomsspelare och Hisingspojk i Mervan Celik. Han är uppfostrad i Warta och spelade senare hos oss. Mervans sejour i Gais gjorde att han kom iväg och fick en skaplig utlandskarriär. Vi är glada att kunna skriva på ett kontrakt med honom, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Mathias Ranégie gör comeback i Häcken, som han lämnade för Malmö FF sommaren 2012. Han har även spelat i Udinese, Watford, Millwall och Djurgården sedan han lämnade gulsvart. Nu är han klar för Häcken för säsongen ut.

– Mathias skriver på till året ut till att börja med. Man vet aldrig när det gäller ”Ragge”. Vi har haft han förut och vi vet vad han kan. Han är här för att hjälpa oss i och med skadorna vi haft och vi är glada att vi kan få hit honom och göra han färdig för spel, säger Sonny Karlsson.