Foto: Bildbyrån

Kalmar FF inledde piggt i den svåra bortamatchen mot serieledarna Malmö FF. Men efter två mål på två minuter leder hemmalaget matchen i halvtid. 
– Det är väl två minuter som fäller oss egentligen, säger KFF:s lagkapten Viktor Elm till Cmore. 

Kalmar hade inte släppt in ett mål på över 300 minuter inför matchen. Men när Tinnerholm föll i straffområdet fick Jo Inge Berget chansen att spräcka gästernas fina svit. Norrmannen gjorde inget misstag utan stänkte upp bollen i krysset från elva meter. Alexander Jeremejeff utökade bara minuten senare för Malmö.

– Det är väl två minuter som fäller oss. De har inte skapat några chanser innan straffen och bara en efter. Men med två mål i baken och en man mindre så är det klart att det blir tufft, säger Elm.

Det var brassen Romario som varnades minuten efter Jeremejeffs mål för en tuff satsning – och fick sedan sitt andra gula efter en eftersläng mot Tinnerholm. I och med utvisningen får Kalmar det svårt att vända matchen.

– Det är givetvis tungt just då. Men nu gäller det att samla på oss fasta situationer och så där och kanske få in något mål. Det är det vi får hoppas på. Får vi ett läge gäller det att vi är skärpa och sätter dit den. Vi kommer säkert inte att få så många, säger Elm till Cmore.