Foto: Bildbyrån

Malmö tog en storseger, 6-0, över Kalmar FF under fredagskvällen. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor efter matchen. 

Din bild av första halvlek?
– Kalmar inledde piggt och var det bättre laget under den inledande kvarten. Gästerna var inte blyga över att ställas inför serieledarna utan klev fram och vann bollen högt ett par gånger. Men Malmö tog sig in i matchen med ett stort bollinnehav men hade egentligen ingen stor chans innan den första straffen. Berget sköt in den utan nåd och Jeremejeff dubblade ledningen av bara farten. Besvikelsen och ilskan blev för mycket för Romario som visades ut efter en eftersläng (skallrörelse) mot Tinnerholm. Redan där visste vi att matchen var över.

Din bild av andra halvlek?
– Den andra halvleken var bara en lång uppvisning från Malmö som kunde spela avslappnat. Men det var trots allt många spelare som ville slå sig in i (eller befästra sin plats) startelvan, som Vindheim, Cibicki, Rakip och Jeremejeff som verkligen imponerade. Kalmar tilläts inte komma undan med en hedersam förlust utan jag fick känslan av att Malmö ville visa upp vad de är kapabla till – trots att segern redan var ”himma” långt tidigare.

Magnus Pehrsson roterade laget, hur skötte sig spelarna som har inte har spelat så mycket?
– Cibicki hade en viktig roll under våren men har försvunnit under säsongen och har varit bänkad under de senaste matcherna. Han visade framfötterna när chansen kom och kommer säkert att få mer speltid framöver. Gjorde mål på straff, ett par framspelningar och var giftig med bollen. Jeremejeff fortsätter att spela på ett sätt som får supportrarna och experterna att förundras över varför han inte spelar oftare. Var planens kanske bästa spelare tillsammans med Christiansen. Vindheim imponerade stort och när Tinnerholm fortsätter att fungera på vänsterbacken så ser jag inte anledning till att Safari ska in i elvan. Ett skifte på gång?

Kalmar har varit målsnåla sedan Nannes intåg, hur kunde de falla igenom idag?
– Mycket handlar såklart om Malmös otroliga kvalité. Vilket lag som helst kan falla ihop i bitar inne i Swedbank Arena när publiken vittrar blod. Kalmar hade över 300 minuter utan insläppt mål inför matchen – det är klart att det säger något om hur bra Malmö är inför sina hemmasupportrar. Men också om hur skört ett fotbollslag kan vara i motgång.

Kvällens snyggast mål?
– Det var ett par… men jag börjar med att räkna bort straffarna. Jeremejeffs hade överhoppningen och mottagningen. Men Sarfo hade tunnel-skottet, men jag väljer Rakips fina avslut efter snurrvändningen. Den var speciell.