Foto: Bildbyrån

Malmö FF och AIK har bland många svenska klubbar försökt med Marcus Antonsson. I dag står det klart att stjärnan aldrig var intresserad av att återvända till allsvenskan.
– Det har funnits ett stort intresse. Mellan 10-15 klubbar har på allvar varit intresserade men dörren till allsvenskan har varit stängd, avslöjar i dag hans agent Anders Karlsson för FotbollDirekt.se.

Marcus Antonsson har ett år som stämt illa för honom. Inga framgångar i Leeds och allt längre i från en start.
Under sommaren började det bra och han fick spela i en del träningsmatcher innan han succésivt föll ner i hackordningen igen.

Det är också samtidigt en period där det tidigare allsvenska toppnamnet tänkt igenom sin situation och valt mellan England, flera europeiska samt allsvenska klubbar – men där det står klart i dag att allsvenskan aldrig varit aktuellt.
Malmö FF, AIK och flera europeiska samt allsvenska toppklubbar i övrigt har kommit med konkreta förfrågningar men utan att fånga Antonssons intresse – MFF som sedan lät budet gå vidare till  bland andra Carlos Strandberg – och AIK med sina Nicolas Stefanelli och Chinedu Obasi.

Spelet om svensken togs så hem av Blackburns Tony Mowbray:

– Det stämmer. All respekt för allsvenska klubbar men Antonsson har aldrig velat lämna England. Han trivs verkligen i Leeds och vill lyckas där och nu har vi hittat ett starkt alternativ i en stor klubb som Blackburn, berättar hans agent och konstaterar:

– Allsvenska dörren har helt enkelt just nu varit stängd, helt enkelt för att vi stängt den och med det så har det aldrig funnits några bud. Visst har många allsvenska klubbar visat intresse men den dörren har direkt stängts när han hela tiden bestämt sig för att vara kvar i England.

– Det har funnits ett stort intresse. Mellan 10-15 klubbar har på allvar varit intresserade. Ja, ja, så många är det. Blackburn? Men det är en klubb som så in i detalj visat vad de vill med Marcus. Blackburn är ju en storklubb som direkt ska tillbaka till The Championship och förmodligen högre än så – och Marcus har nu tagits dit för hela säsongen och ses som ett ordinarie namn.

Antonsson har tidigare själv berättat så här för Barometern:

”Jag trivs väldigt bra i England och grundtanken har hela tiden varit att vara kvar i Leeds men jag måste tänka på min karriär”.

”Jag gjorde en bra försäsong men det hjälpte inte, Leeds har varit ganska tydligt med att låna ut mig nu. Det är synd, jag har trivts bra men det här öppnar upp andra möjligheter för mig”.

Blackburn startade annars League One i premiären med en 2–1-förlust mot Southend United på bortaplan.