GÖTEBORG. Göteborg fick sitt 2-1-mål ur offsideläge godkänt. AIK fick sin sena kvittering märkligt bortdömt för hög spark.
– Hade vi varit Malmö hade vi fått det målet med oss. Det är så deras säsong har varit, säger AIK-kaptenen Nils-Eric Johansson.

AIK tog ledningen tidigt efter en superb frispark signerad Amin Affane. Men sen tog det roliga slut för Solna-laget. Sören Rieks kvitterade tio minuter in i andra halvlek och sen gjorde Mikael Boman 2-1 tio minuter senare på ett mål där Göteborgsspelaren var offside.
– I dag fick vi i alla fall inte bedömningarna emot oss, konstaterade Göteborgs tränare Alf Westerberg på presskonferensen efter matchen.

Henok Goitom kvitterade i slutsekunderna men målet dömdes bort efter hög spark av Denni Avdic. Ett mycket tveksamt domslut.
– Jag är inne i straffområdet ser inte så mycket. Jag blir väldigt förvånad över vad han blåser för. Han säger det är hög fot. Men jag vet inte från vem, säger AIK-kaptenen Nisse Johansson efter matchen.

Rätt eller fel?
– Jag är inne i straffområdet så jag har ingen aning.

Vad tycker du om er insats?
– Jag tycker den är kontrollerad och ändå förlorar vi på något sätt. Vi möter ett Göteborg som letar efter sig själva lite. Vi kommer från vår tredje bortamatch i rad så det har varit mycket resande. Jag tycker ändå vi står upp bra, mycket energi, de är de som får kramp. Det är ett gott tecken. Det är ganska stora tillfälligheter i dag, vi borde åkt härifrån med minst en poäng.

Är Malmö för långt bort?
– Det ligger nere i Skåne så…

Poängmässigt?
– För långt… det får vi se, men vi kan inte sluta spela bara för det. Hade vi varit Malmö hade vi fått det målet med oss. Det är så deras säsong har varit.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM