Foto: Bildbyrån

Elfsborg var illa ute mot Örebro och låg under med 2-0 i paus. Men efter Issam Jebalis två mål i den andra halvleken fick laget med sig en poäng. 
– Jag testade min tur och idag är jag glad för bollen gick in, säger Jebali till Cmore. 

Elfsborg och Örebro spelade jämnt under stora delar av matchen men lagen hade målmässigt var sin halvlek. I den första tog Örebro ledningen med 2-0 men Elfsborg var ändå positiva i halvtidspausen.

– Magnus (Haglund, Elfsborgs tränare) sa åt oss att fortsätta likadant i den andra halvleken. Han sa bara att vi skulle få avslut på våra anfall, avsluta på inlägg och skjuta mycket. Det hjälpte oss i den andra halvleken.

När Lundevall blev tackad bakifrån fick Elfsborg chansen att reducera på straff och då klev Jebali fram – trots att anfallaren inte hade gjort mål sedan i maj.

– Jag vet att bollen rullar mycket snabbare på konstgräset så jag försöker alltid skjuta den låg längs gräset. Idag var det vattnat konstgräs så det gick ännu snabbare. Då är det svårare för målvakten, berättar anfallaren för Cmore.

I slutskedet av matchen trycke Elfsborg på och Jebali fick skottläge vid straffområdetsgränsen, och visste direkt vart han skulle sikta.

–  På det andra målet väntade jag på andra bollen och som jag sa innan så siktar jag ner mot gräset som alltid på konstgräs. Jag testade min tur och idag är jag glad för bollen gick in, avslutar Jebali.