Foto: Bildbyrån

Elliot Käck sitter på ett utgående avtal med Djurgården och vad FD erfar kommer 27-åringen inte att erbjudas något nytt kontrakt. Nu kan FotbollDirekt avslöja att han ändå valt att nobba ett bud från en norsk toppklubb – och att intresse finns från MLS.

Inför 2015 års säsong värvades Elliot Käck in till Djurgården från Sirius. Under sin första säsong i klubben fick vänsterbacken dock främst nöta bänk då Jesper Arvidsson var Pelle Olssons förstaval på positionen.

När Arvidsson sedermera lämnade Djurgården för Norge tog Käck över platsen till vänster i backlinjen och har nu under ett och ett halvt år varit tokgiven i startelvan.

Efter årets säsong löper 27-åringens kontrakt med Djurgården ut och vad FD erfar kommer Käck inte att erbjudas något nytt kontrakt. Inga förhandlingar är heller igång mellan parterna. Bakom honom finns 21-årige Jonathan Augustinsson som knackar på dörren till startelvan – och som tros bli Käcks arvtagare på vänsterbacksplatsen.

Käck saknar dock inte alternativ. FotbollDirekt kan avslöja att intresse finns från såväl Tippeligan som MLS, men där vänsterbacken valt att nobba ett bud från en norsk storklubb.

Även Kevin Walkers kontrakt med Djurgården löper ut vid årsskiftet och som FD tidigare rapporterat kan mittfältaren liksom Käck komma att försvinna från Stockholmsklubben efter säsongen.