Foto: Bildbyrån

Den tidigare Djurgården och Malmö-spelaren Louay Chanko blir assisterande tränare i turkiska Eskisehirspor. Det avslöjade Svenskafans under tisdagskvällen. 
– ”Lollo” fick två erbjudanden från svenskt håll, men Eskisehirspor var långt före, berättar hans bror och rådgivare Fabio Chanko för sajten.  

Louay Chanko har bland annat spelat för Djurgården, Malmö FF, AEK Aten, Hammarby och Syrianska. Den tidigare mittfältaren har två SM-guld med Djurgården och Malmö samt en Svenska cupen-titel med Djurgården.

Inför den kommande säsongen anslutar Louay Chanko som assisterande tränare till den turkiska klubben som förra året slutade på tredjeplats i andraligan. Där blir han bland annat tränare för Erkan Zengin. Sergen Yalcin är ny huvudtränare för klubben.

– De har förutsättningarna att gå upp i högsta ligan och etablera sig där. Tränarkarriären har börjat för Louay och han trivs bra. Han har fått en bra uppfattning av laget och av staden. Vi får se vad det leder någonstans, berättar hans bror och rådgivare Fabio Chanko till Svenskfans.com.

Hur fick han jobbet?
– ”Lollo” fick två erbjudanden från svenskt håll, men Eskisehirspor var långt före. De har haft kontakt med ”Lollo” i tre månader och fått en riktigt bra bild av honom. Erkan rekommenderade honom starkt. Lollo kände att han hade kunnat spela några år till på hög nivå men knäet satte stopp. Han har hög kompetens för att kunna framföra den kunskap han besitter. Lollo är väldigt ödmjuk inför uppgiften och han brinner för att utveckla spelare och besitter en hög taktisk förmåga.