Foto: Bildbyrån

Sundsvall ligger precis ovanför kvalstrecket och behöver plocka poäng. Under lördagen kommer serieledarna Malmö FF på besök. Matchen börjarde 18.00.  

FotbollDirekt avslöjade tidigare under lördagen att danska Bröndby kommer att finnas på plats under matchen för att scouta Sundsvalls mittfältare Smajl Suljevic. Enligt uppgifter till FotbollDirekt ser danska över möjligheten att värva 23-åringen.

Malmö dominerade inledningsvis stort borta mot Sundsvall och skapade några lägen. Cibicki hade bland annat ett tungt skott i straffområdet och Brorsson träffade ribban när han nådde högst på en hörna. Bortalaget leder bland annat hörnstatistiken med 3-0.

Men Sundsvall började ta sig fram vid flera tillfällen och hade flera skottlägen mot Malmös återvändare Johan Dahlin som gjorde sin första match tillbaka i Malmö-tröjan.

Rajalakso har varit pigg på högerkanten och Wilsson såg ut att springa sig helt fri innan Brorsson han upp honom och kunde bryta i sista sekund. Brorsson missbedömde först studsen på konstgräset vilket skapade situationen.

I den andra halvleken tog MFF över på nytt men lyckades inte få in bollen. Tiden såg ut att rinna ifrån Malmö och Magnus Pehrsson valde att byta in mittfältaren Erdal Rakip mot Pawel Cibicki. Det tog en kvart innan Rakip gav Malmö ledningen med en riktigt kanon. Han vände uppe med bollen en bit utanför straffområdet och sköt sedan en rykare som Naurin knappt hann reagera på. Målet blev matchens enda och Malmö tar med sig alla tre poängen med sig hem.

Sundsvall: Naurin – Danielsson, Björkander, Sundberg – Rajalakso, Suljevic, Krogh Gerson, Olsson – Morsay, Hallenius, Sigurdsson

Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Brorsson, Tinnerholm – Cibicki, Christiansen, Yotun, Svanberg – Rosenberg, Berget